Ще обявя в понеделник кога ще свикам Народното събрание, заяви

...
Ще обявя в понеделник кога ще свикам Народното събрание, заяви
Коментари Харесай

Радев: Ще обявя в понеделник кога ще свикам Народното събрание

Ще разглася в понеделник по кое време ще свикам Народното събрание, съобщи пред публицисти в Казанлък президентът Румен Радев. Той беше посетител на съревнование сред оператори на дронове на формированията от Сухопътните войски на образователен център „ Тюлбе “.

Аз чакам от изказвания да се премине към този момент към разговор сред политическите сили, сподели президентът, запитан за днешното изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че правителство ще има, в случай че министър председателят е от ГЕРБ. Според Радев от партиите зависи дали и какво държавно управление ще има страната ни. 

Аз от дълго време упорствам да стартират да навлизат безпилотни летателни системи в българската войска и най-накрая това е реалност, сподели той и подсети, че предходната година президентската институция провежда огромна конференция на тази тематика дружно с членове на Министерството на защитата, типовете въоръжени сили, българската промишленост и просвета.

Настоявах и да проведем тъкмо такова съревнование, през днешния ден в действителност е исторически ден, тъй като ние отваряме вратата към основаването на нов жанр войски – тези на безпилотните системи, уточни той и акцентира, че това е безусловно условие на бъдещето. „ Виждаме какво става с споровете в Кавказ, в Украйна, в Газа. Без такива системи не можем въобще да мислим за резултат в която и да е модерна интервенция “, разяснява Румен Радев. Той означи, че това са налични, евтини технологии, само че с голям несъразмерен резултат и имат голямо влияние на бойното поле във всички сфери.

Радвам се, че най-накрая в нашите въоръжени сили ние започваме да приготвяме хора, тъй като би трябвало да построяваме система, да променяме законодателствата по този начин, че закупуването и доставката на такива системи да става доста по-бързо, с цел да може да се следват бързите промени в технологиите, това е цяла една софтуерна гражданска война, сподели президентът. Според него би трябвало да се уголемява подготовката в нашите военни образователни заведения, да се построи народен център за образование на оператори на дронове и да се знае по какъв начин те да се употребяват по най-хубавия метод. Президентът уточни, че такава стъпка е направена и поздрави уредниците и участниците на днешното събитие. „ Задачите, които си слагаме за следващата година, са доста по-амбициозни “, сподели още Радев. 

Според президента в това отношение страната е закъсняла. Най-важното е обаче, че пречупихме бюрокрацията и това, за което настоявах от дълго време, стартира да се движи, уточни той. „ Да, огромните планове са жизненоважни – и самолетите, и корабите бойните машини от пехотата, само че те са и в действителност доста скъпи. В това време може с доста по-малко средства да реализираме едни съществени качества “, сподели Румен Радев и изрази разбиране, че с капацитета, който военнослужещите са посочили през днешния ден, ще може да се навакса забавянето. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР