Ще обжалваме решението за спиране на строежа Златен век“, съобщи

...
Ще обжалваме решението за спиране на строежа Златен век“, съобщи
Коментари Харесай

„Артекс“ ще обжалва решението за спиране на строежа „Златен век“

Ще апелираме решението за прекъсване на градежа „ Златен век “, заяви пред БНР арх. Пламен Мирянов-младши, шеф на компания „ Артекс инженеринг “.

„ Ние сме уверени в нашата справедливост и в това, че имаме законни строителни бумаги, както и настоящо позволение за градеж. Старо римско предписание е – когато публичното мнение влезе през вратата на съда, правораздаването излиза през прозореца на правосъдната зала. Общественото мнение не трябва да диктува законните решения на органите на България “, сподели арх. Мирянов в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “.

„ Оказа се, че улицата, митингите диктуват решенията, които взема Министерският съвет и министър-председателят. Това е единственият метод да си обясня обстоятелството, че и ние не бяхме поканени на срещата през вчерашния ден. Втори ден очаквам отговор от тях “, добави шефът на компания „ Артекс инженеринг “.

" Езикът на омразата е надалеч по-чуваем от езика на правото в тази ситуация ", акцентира той и добави: " Дори да се измислят нови закони в идващите дни, с цел да потвърдят правотата на хората и институциите, които ни упрекват, ние имаме право да желаяме ново позволение за градежа и тогава още веднъж ще използван и ще работи подробният организационен проект от 1996 година за 34-етажна постройка. Подробният организационен проект е прибавен с изливането на фундамента, който е реалност преди 19 ноември 2017 година ".

" В последна сметка цената ще се заплати не от лицата, издали незаконосъобразни актове, а от българския поданик. Това заслужено ли е ", попита арх. Мирянов. Той отхвърли изрично да е имало напън от страна на компанията върху арх. Здравко Здравков. " Имало е напън от страна на държавното управление към ДНСК ", отговори той.

„ Няма по какъв начин в днешно време една такава постройка от такова естество, с такива размери и вложения да бъде противозаконна “, означи Ива Милова, която се занимава със строителен контрол. По думите ѝ, в последните 2 години, откогато е почнал градежът на „ Златен век “, това е един от най-проверяваните строителни обекти в София. Тя акцентира, че към момента не им е връчена заповед за прекъсване на обекта.

Според нея установеното нарушаване, че надзорът се извършва по едно и също време от възложителя, е несериозно, тъй като то касае давностен интервал от 6 месеца през 2017 година
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР