Ще настояваме за провеждането на референдум за завода за отпадъци

...
Ще настояваме за провеждането на референдум за завода за отпадъци
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Ще настояваме за провеждането на референдум за завода за отпадъци в София


Ще настояваме за провеждането на референдум за завода за боклуци в София. Това сподели за Агенция „ Фокус " ръководителят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по отношение на решението на Комисията по екология към Столична община срещу провеждането на референдум за инсталацията за изгаряне на боклуци. „ Вчера на комисията имаше негативно мнение по по този начин импортирания от нас и сътрудници от други групи искане за локален референдум в София, обвързвано с въпроса „ за " и „ срещу " или вариации за създаване на инсталацията за оползотворяване RDF-блокчетата, или гориво, от пресовани боклуци ", означи той.

„ Много нежно болшинство надви за този план, който сега е в ТЕЦ-София, против доста възражения и съображения, преди всичко за чистотата на въздуха, което си остава проблем на София ", уточни Паргов като напомни, че въпросът за мръсния въздуха в столицата е отразен в редица европейски документи, съгласно които има доста какво да се желае в това отношение. „ А ние ще изградим една такава апаратура, която ще заплаши живота на над 200 000 столичани, живеещи в близост. И то в непосредствена непосредственост с града ", добави той. „ Няма механически проблем да бъде променян плана от рода на това, че ЗУД и подробните устройствени проекти попречват това. Ясно е казано в член 134, че при публичен интерес може да се наложи такава смяна в подробния организационен проект с решение на Столичния общински съвет ", посочи той. „ Ние ще настояваме за този референдум, даже и да бъде отритнат от Столичния общински съвет.
Предстои обжалване на решението, което се надявам, че ще бъде подкрепено от жителите, а в следствие сме подготвени да иницираме и подписка, с цел да съберем нужния брой подписи, с цел да може самите хора да го провокират и да покажат, че в действителност има потребност от един подобен референдум в столицата по подобен значим въпрос ", съобщи Калоян Паргов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР