Ще настояваме служебното правителство да внесе базов бюджет на държавата,

...
Ще настояваме служебното правителство да внесе базов бюджет на държавата,
Коментари Харесай

Гьоков: Без нов бюджет, социалните плащания се замразяват

Ще настояваме служебното държавно управление да внесе базов бюджет на страната, в който да създадем нашите оферти. Не е добра вест, че служебният кабинет няма да внесе проектобюджет, тъй като със остарелия ще би трябвало да се замразят или понижат обществените заплащания. Това сподели за " Твоят ден " някогашният обществен министър Георги Гьоков, сегашен народен представител от Българска социалистическа партия.

" Предвидихме го, по тази причина поискахме чуване на финансовия министър. Пенсионната ни система е солидарна, всичко е разчетено и обезпечено ", увери Гьоков. 

По думите му са импортирани промени в Кодекса на труда, посредством които минималната заплата да стане 50% от междинната. " Трудно ще се оправи със съставянето на държавно управление този парламент. Затова е редно служебният кабинет да внесе бюджет.

В остарелия може да се внесат козметични корекции, само че това не взема решение проблемите. При създалите се условия във времена на рецесия и сериозна инфлация, няма по какъв начин да работим с бюджет от миналата година ", разяснява той. 

Според него Българска социалистическа партия желае да се открият справедливи критерии за повишаване на минималната заплата. " Искаме заледяване на цените на стоките от първа нужда и таван на цените. Също и увеличение на приходите и поддръжка за бизнеса ", акцентира Гьоков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР