Ще ме подкрепите ли за политически проект? Това е въпросът,

...
Ще ме подкрепите ли за политически проект? Това е въпросът,
Коментари Харесай

Политически зоопарк: От Божков е трол до присмех и възторг

Ще ме подкрепите ли за политически план? Това е въпросът, който търсеният по 18 обвинявания Васил Божков зададе в обществените мрежи.
И напълно предстоящо разбуни духовете в същите мрежи. Бизнесменът получи много прилична поддръжка от 65 % утвърждение на страницата си.
Най-интересните мнения на жители под стената на Божков, както и на публични фигури, събираме в нашата обичайната графа " политически зоопарк ".
Филип Такев
Всеки план,който си слага за цел проверка на прехода,персонална отговорност за нарушителите, ограбили България, връщане на държавността, работещи съд и прокуратура и най значимото заслужено систематизиране на публичните богатства, да бих го подкрепил.
Росен Таков
Г-н Божков, дайте едно по едно. Първо доказателствата за кражбите, които бяхте тръгнали да предоставяте а след това ще приказваме за други неща. Завършете този план и по-късно започнете другия.
Даниела Цанова
Мутра се смъква единствено с мутренски похвати. Демократични хватки против мафията не работят.
Деян Дянков
Няма да ви поддържа за нов политически план. В публичен проект сте ми забавен само и единствено доколкото можете да помогнете Борисов да влезе в пандиза дружно с вас. Да си играете покер с пластмасови капачки, да пушите пури и да се чудите що по този начин стана, а Горанов и Арнаудова да ви носят кафета.
Самуил Петканов
Само в случай че одобряват промени в изборното законодателство бюлетините да са с триене.
Давид Мавродиев
Добър блъф на хазартен състезател. Електоратът се хвана, медиите също, а да забележим дали и властта ще клъвне.
Александър Симов (журналист и народен представител от БСП)
Чета оценки за концепцията на Божков за партия - било стратегическа неточност, изстрел във въздуха, стъпване изкривено. Това щеше да е правилно, в случай че единствено за момент даже можех да предположа, че поръчката е достоверна. Аз обаче имам друго схващане. Божков през днешния ден е най-върховният политически трол, който съм виждал в българското виртуално пространство. И като трол той се оправя съвършено - лази по нервите на властта като бактерия в стомашната флора на премиера. Само с един лек намек изкара от нерви пиаршата на ГЕРБ, единствено с половин статус накара Бойко Борисов под път и над път да приказва за комикси и първокласни курорти. Това е тролене от ново потомство. Тролене, което кара дори придворните медии всяка заран да почват деня си с неговите статуси, с цел да си проработят нормата. С други думи - Божков е забавен като трол. Инженери на политически планове има колкото искаш. Качествените тролове са малко:)))
Илиян Василев (бивш дипломат)
Най-слабият му ход. Как падна от моралното измерение(което по принцип е противоречиво за него, само че нали вътрешен човек от мафията прави разкрития) в калта на политическия пехливанлък? Амбициозни съветници?! Или си мисли, че може да се върне на бял кон?! Може би обикновено повдигане на залога преди избори с цел да се договарят?! Едно " ме " е ненужно, трансформира смисъла. Заличи разликата сред себе си и Цветан Василев, който също щеше да прави политическа партия.
И какво като примерно 15 000 хиляди кажат " да "?! Нали Пеевски и Борисов това чакат, на този терен, те са всесилни.
Елена Гунчева (адкокат)
Сутринта Васил Божков от Дубай попита българите дали биха подкрепили нов политически план. Поредният очевидно. Реакциите са от екстаз до подбив. Но в действителност това ме накара да се запитам за какво по този начин стръвно българите си търсят спасители и са подготвени да припознаят всеки, които каже даже една дума против ръководещите, за техен избавител. А спасители доста се навъдиха – Мая, Слави, Божков, Цветанов…..като ги сплотява едно – всички желаят властта не поради народа, а поради самата власт. А хората са толкоз обезверени, че имат вяра на всеки, който им дава обещание ярко бъдеще. Само дето не прецизират за кого тъкмо е светлото….
Гледам съществуващите политически планове и кандидат-спасителите. Е, ми не стават. Няма по какъв начин хора, взели участие в политиката, в разграбването на България, комфортно мълчали или били придворна съпротива, да трансформират нещо, с изключение на несъмнено, за личния си живот. Но отчаянието на хората е огромно, откакто припознаха даже Васил Божков за избавител. Аз обаче не съм не запомнила пенсионерите, които си даваха последните пари да търкат талончета и сенчестия бизнес. Такива хора са част от статуквото. Защото нарушиха омертата не поради нас, българите, а поради това, че станаха неуместни на същото това статукво.
И до момента в който си търсим господари, постоянно ще оставаме плебеи. Ние не търсим най-достойните и най-подходящите, с цел да бъдат наши водачи. Ние си търсим химери. Някой, който да ни избавя, до момента в който ние си седим по къщите, а той се труди в наша изгода. Е, не става. И спасяването би трябвало да е дело на самите нас, тъй като свободата в никакъв случай не се сервира наготово. И в случай че тръгваме в борба за свободата, за живота си, за децата си, за България, би трябвало да изберем да ни води водач с качества, който да има за главен приоритет България и народа.
Затова по хипотеза са изключени всички, които са свързани със статуквото през последните тридесет години. Видяхме до каква степен ни докараха – с дейности и бездействия. Видяхме какво става, като разчитаме да ни избави „ здрава мъжка ръка “ – спасителят се оказа нарушител и то нерешителен и граблив нарушител, от който към този момент десетилетие не можем да се отървем.
Пръв измежду равни. Водач и водач. Не избавител. И би трябвало да възложим тази задача на хора почтени, чисти и построили сами живота си. Не поради, а макар властта. Хора, които могат да мислят държавнически и имат харизма.
Време е за светлина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР