Ще изпратим Ф-16 на Украйна, ако САЩ (държавата производител) позволят.Това съобщи

...
Ще изпратим Ф-16 на Украйна, ако САЩ (държавата производител) позволят.Това съобщи
Коментари Харесай

Дания: Ще изпратим Ф-16 на Украйна, ако САЩ позволят

Ще изпратим Ф-16 на Украйна, в случай че Съединени американски щати (държавата производител) позволят.

Това заяви Троелс Лунд Поулсен, изпълняващ длъжността министър на защитата на Дания.

" Украйна се нуждае от самолети. Повече отвсякога, в случай че желаят да завоюват битката. Това се отнася и за датските изтребители Ф-16 ", добави Поулсен пред локалното Radio 4.

Скандинавската страна разполага с 43 Ф-16, 30 от които са в дейна употреба. В момента Дания ги заменя с по-модерните изтребители Ф-35.

В четвъртък Поулсен предложи да се провежда на датска територия обучението на украински водачи на Ф-16. Според него проектът, създаден взаимно с Нидерландия, планува обучението да се прави в датската военновъздушна база Скридструп, която се намира в Южна Ютландия.

Поулсен посочи, че този проект не значи, че Дания е взела изрично решение да достави своите Ф-16 на Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР