Ще издадем заповед относно препоръките на МОН, за да станат

...
Ще издадем заповед относно препоръките на МОН, за да станат
Коментари Харесай

Маските за учителите и за големите ученици ще станат задължителни

" Ще издадем заповед по отношение на рекомендациите на МОН, с цел да станат наложителни на национално равнище ". Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинг по отношение на четвъртата Коронавирус вълна.

Той разясни, че ще се задължат учители и възпитаници над началния курс да носят маски в учебните заведения, като за преподавателите ще би трябвало тази мярка да е от самото начало.

Според него е значим и ротационният принцип, само че и е доста значимо да няма разбъркване на деца от разнообразни паралелки след учебно заведение на курсове по танци, език и така нататък

По-рано от Министерство на здравеопазването оповестиха, че се следи растеж на записаните случаи на ковид при децата и учениците, както и измежду потребителите на услуги в домове за възрастни хора.

Кунчев изясни, че сме в разгара на четвъртата Коронавирус вълна и имаме 10-13% нарастване на случаите на ковид спрямо предходната седмица.

Очаква се и други райони да влязат в тъмночервената зона, само че не посочи кои са. Засега в тази зона попадат Габрово, Сливен, Видин и Монтана..

Главният държавен здравен контрольор разясни, че единствено имунизациите са оръжието, което да ни извади от порочния кръг от слагане на ограничения и тяхното неспазване, което вероятно да натовари здравната система.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/934488950812533
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР