Ще има пълна прозрачност в целия процес по проектирането и

...
Ще има пълна прозрачност в целия процес по проектирането и
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Проучваме активно опита на страни с добре функциониращи детски болници

„ Ще има цялостна бистрота в целия развой по проектирането и построяването на Националната детска болница, във всяка работна среща ще вземат участие представители на всички заинтригувани страни, включително на организациите от неправителствения бранш. Надявам се, в случай че се сформира постоянно държавно управление, планът да бъде сбъднат и да няма повече връщане обратно “. Това съобщи пред телевизия Bulgaria ON AIR здравният икономист Аркади Шарков, консултант на министъра на опазването на здравето.

Той бе безапелационен, че избраният терен за строителство е допустимо най-подходящият поради разположението и положителните връзки, а по този начин също и поради опцията наоколо да бъдат издигнати здания като хотелска база, което ще улеснява родителите до момента в който чакат деца, постъпили за проучвания и лекуване.

„ Проучваме интензивно задграничния опит, положителните практики с построяването и действието на детски лечебни заведения в страни като Испания, Австрия, Сърбия. Вече започнахме обиколка за запознаване с техния метод и достиженията им в тази област “, увери здравният икономист.

Той засегна и тематиката за подготовката на експерти, които ще работят в бъдещата болница. Аркади Шарков увери, че в СБАЛДБ към този момент приготвят разбор, в който ще се оферират ограничения за обезпечаване на най-благоприятен развой за произвеждане на фрагменти особено за това лечебно заведение, които ще бъдат задоволително добре стимулирани, с цел да останат на работа в него.

Съветникът на здравния министър се спря и на въпроса за недостига на медикаменти – проблем, който закупи особена заостреност през последните дни и седмици. Той увери, че в понеделник следва работна среща на всички страни, ангажирани в процеса на лекарствоснабдяване.

По думите му такива срещи ще станат непрекъсната процедура, тъй като в този момент най-важното е да се преодолее дефицитът, подбуден от незадоволителното следене на наличните количества и смяната на формулата в системата СЕСПА през март.

Министерство на здравеопазването прави всичко допустимо, с цел да се преодолее този дефицит и снабдяването с медикаменти да се възстановява, стана ясно от думите на съветника на здравния министър.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР