Ще има още задържани за разпространението на порно с деца,

...
Ще има още задържани за разпространението на порно с деца,
Коментари Харесай

Ще има още задържани за разпространението на порно с деца

Ще има още арестувани за разпространяването на порно с деца, оповестиха проверяващите пред bTV. Те прецизираха, че огромната акция, при която бяха арестувани 13 души, е подготвяна от месец.

13-имата арестувани са били най-активни в шерването на нецензурен материали с деца в интернет през последния месец. Именно по този начин проверяващите стигнали до тях.

„ Ще има задържане на още хора. Проверява се също по този начин дали за клиповете не са употребявани български деца. Все още нямаме удостоверение за това “, разяснява Светослав Василев, шеф на отдел „ Киберпрестъпление “ към Националната следствена работа.

„ Обикновено в под 20% от случаите, хората, които популяризират нецензурни видеа с малолетни, прибягват и до физическо принуждение “, посочи той.

Децата стават жертва на тези закононарушения, когато са оставени сами от родителите си и няма построена връзка на доверие сред тях А доверието сред деца и родители в тази обстановка е изключително значимо и тъй като от време на време се стига до изнудване на малолетния. Има не малко случаи, в които децата изпращат свои голи фотоси и стартира изнудване. Разследващите поучават - в случай че дете попадне в такава обстановка, незабавно да уведоми и родителите си, и полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР