Ще има ли женска битка за наследството на Алексей Петров?

...
Ще има ли женска битка за наследството на Алексей Петров?
Коментари Харесай

Ще има ли женска битка за наследството на Алексей Петров?

Ще има ли женска " борба " за наследството на Алексей Петров? След убийството на някогашната барета от ден на ден се повдига въпросът кой ще прибере активите му! Две дами и две дъщери се чака да се включат в битката за милионите, които Петров оставя като парцели, банкови сметки и фирмени дялове. Това сподели инспекция на " България Днес ".

Приживе екссъветникът в ДАНС съумява да построи застрахователна империя за стотици милиони. Като се прибавят обвързваните с нея компании, имуществото набъбва още повече. Петров е създател в редица емблематични компании и сдружения. Бившата барета е определяна като едно от най-знаковите лица на прехода, които са се трансформирали в основни фигури в бизнеса и политиката.

Бизнес историята на Алексей Петров стартира още през 90-те години на предишния век, когато той е съучастник в един от ранните силови застрахователи " Аполо и Болкан ", с известни лица Румен Николов-Пашата и Златомир Иванов-Баретата. По-късно сътрудниците си разпределят пазарния дял, а Петров основава нова компания, " Спартак ", с няколко спортни клуба, охранителни компании и негови сътрудници от Съюза на някогашните барети. След няколко трансформации сдружението се трансформира в един от водачите на застрахователния пазар, който единствено за м.г. афишира над 440 млн. лева премиен доход.

Разделянето на застрахователния бизнес белязва връзките на Петров с една от тогавашните групировки - СИК и нейните представители. " Имам съществени закани от СИК ", споделя през 2000 година Алексей Петров на формалната си брачна половинка Мариана. По специалност тя е счетоводител и дава отговор за фамилните финанси, а преди този момент работи като продавачка на щанда за обувки в ЦУМ. Двамата с Алексей имат щерка Иглика, която работи в чужбина в региона на правото. Към момента Мариана движи три компании за търговия, преправка на селскостопанска продукция и реекспорт.

Семейните връзки сред съпрузите се утежняват, само че двамата по този начин и не се развеждат, макар че в живота на някогашната барета се появява нова жена, разкриват осведомени.

Ива Павлова се среща с Алексей преди време около Съюза за стопанска самодейност на жителите. Преди да поеме част от впечатляващия бизнес на приятеля си, тя продава самолетни билети в офис против Народното събрание. В изявления за ъндърграунда се написа, че е била държанка на митичния Фатик. Петров взема решение да я вземе при себе си като касиер на " Спартак ". Така срещите им стартират в началото по служебна линия.

Павлова се трансформира в дясната ръка на Алексей Петров и огромната му уязвимост. Ражда му щерка Диляна, която е кръстена на майката на някогашния командос. Момичето към този момент е на към 25 година и има две компании. Едната е " Соломон груп " за консултантски услуги, а другата е " Тора Сълюшънс " за електронна търговия и уеб дизайн.

Майка й Ива оцелява при стрелбата против Петров през 2002 година на басейна " Спартак ". Босът и телохранителят му са ранени, само че тя се отървава с драскотини. Оттогава минава в сянка и заобикаля да съпровожда обичания си по заведения или всемирски събития. След това се трансформира в сполучлива бизнес дама. Близки до двойката я разказват като умна, комбинативна и амбициозна. Тя поема бизнеса на половинката си, до момента в който Петров е в ареста по следствието " Октопод ".

Справка в Търговския указател демонстрира, че Ива Павлова взе участие в ръководството на 7 компании, една от които е застрахователна компания " Лев инс ". Под контрола й са 50 търговски сдружения - охранителни компании, мандри, мебелни цехове, таксиметрови компании, туристически компании, заведения за хранене. Бизнес дамата има компания Апелативен съд БГ ЕООД, която има дял в таксиметровата компания " Такси-с-експрес ", чиято благосъстоятелност са такситата 1280.

Бизнес империята включва и доста други компании в разнообразни браншове - пенсионно и животозастраховане, охранителни компании, сдружение за ръководство на автомобилни паркове и джипиес съоръжение, за съоръжение на хлебозаводи, произвеждане на биохрани и други

Самият Петров не крие връзката си с Ива, с която живее повече от 25 година, и в една от последните си медийни изяви назовава " Лев инс " " доста сполучлив фамилен бизнес ". Ако не е направил особено наследство, чака се половината от активите, които са на негово име, да отидат в ръцете на законната му половинка Мариана. Другата половина би трябвало да се раздели на двете му деца. Но дали ще стане тъкмо по този начин, или ще има битка за милионите, занапред ще се разбере.

От скришен сътрудник до претендент за президент

Освен предприемач Алексей Петров е и известна социална фигура. Той е някогашен чиновник и сътрудник под прикритие на контраразузнаването, някогашна барета от Специализирания отряд за битка с тероризма, само че напоследък става учител по " Фирмена сигурност " в УНСС и създател на катедра " Киберсигурност " в Пловдивския университет.

Ролята му в публичния живот е значима и поради въздействието му около Съюза за стопанска самодейност (ССИ). Работодателската организация при започване на т.г. беше в основата на блокираните промени в Кодекса за застраховането. Те бяха част от уговорките на България за влизането й в еврозоната.

След обвиняванията по делото " Октопод " се опитва като претендент за президент, само че събира малко гласове. В последните месеци се изявява като специалист с дейна гражданска позиция. Участва в митинг против абсурден обиск на заведение в Пловдив.

В изявление споделя, че би се върнал в ДАНС, с цел да се грижи за икономическата сигурност на страната. Приближени до Петров разясняват, че точно публичната му роля в последно време може да е причина за убийството. Говори се, че босът е възнамерявал да се върне в службите и да изсветли биографията си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР