Ще играе ли картата на обединението или ще раздуха жарта

...
Ще играе ли картата на обединението или ще раздуха жарта
Коментари Харесай

Тръмп ще говори пред Конгреса в навечерието на вероятното си оправдаване от Сената

Ще играе ли картата на обединяването или ще раздуха жарта на раздора? Довечера Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще произнесе обичайна си тирада за положението на Съюза пред един разграничен както в никакъв случай до момента Конгрес поради процеса за импийчмънт.

Американският президент предпочиташе да се яви оневинен пред законодателите от двете камари на тази политическа среща, на която членовете на Конгреса нормално заравят томахавката и се концентрират върху идните проблеми за решение през годината, написа Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Той обаче ще би трябвало да изчака до на следващия ден, когато най-вероятно ще бъде оневинен по обвиняванията за корист с власт и възпрепятстване на следствие на Конгреса, които му бяха предявени на 18 декември от демократическото болшинство на Камарата на представителите.

Скандалът с импийчмънта на Тръмп с ново развиване

Конституцията изисква болшинство от две трети (67 сенатори от 100), с цел да бъде той разгласен за отговорен, само че Тръмп може да разчита за непоклатимата поддръжка на 53-мата сенатори републиканци.

Тръмп не може да се разгласи за победител на този фронт още довечера, само че по тази причина пък би трябвало да се възползва от опцията да похвали икономическите си резултати по-малко от 300 дни преди президентските избори.

Речта му, която по проект би трябвало да стартира в 21 ч. локално време (2 ч. сутринта по Гринуич утре), "ще бъде в доста оптимистичен звук ", съобщи за пресата поискал анонимност почитан държавен представител.

Очаква се президентът, който се бори за втори мандат, да приказва за "икономическия напредък на сините якички " и да похвали резултатите на миграционната си политика, посочи източникът, без да каже дали Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще спомене помрачаващия акцията му развой.

"Без заобикалки "

Сенаторът републиканец Рой Блънт съобщи пред "Ню Йорк таймс ", че бурният президент не трябва да го загатва. "Това е мотив да продължим напред ", посочи той.

През 1999 година президентът демократ Бил Клинтън, който беше съден в Сената, тъй като излъга за връзката си със стажантката в Белия дом Моника Люински, подмина тази тематика в речта си "За положението на Съюза ".

Както обаче признава самият Блънт, Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския "е по-скоро от хората, които подхождат ребром към нещата ".

Той затова може да нападна конгресмените демократи, които го упрекват, че се е опитал да принуди Украйна да компрометира вероятния му противник на президентските избори Джо Байдън, в това число като замрази военна помощ от решаващо значение за тази водеща война страна.

Откакто избухна абсурдът, стопанинът на Белия дом твърди, че е жертва на проведен от съперниците му скрит план, с цел да не бъде позволен до изборите.

Днес той още веднъж осъди в Туитър скроения "от нищонеправещите демократи маскарад ".

Ще го слушат ли деликатно опозиционните членове на Конгреса довечера или ще проявят несъгласието си? Миналата година техният водач в Камарата на представителите Нанси Пелоси, която седеше зад президента и малко над него, преиграваше с аплодисментите си, с цел да покаже особеното си мнение.

"Без честен компас "

Преди да се съберат с сътрудниците си от Камарата, сенаторите ще се изредят в своята зала да изясняват по какъв начин считат да гласоподават по присъдата. Очаква се по този мотив демократите да изложат недоволствата си от президента.

Във вчерашната си защита конгресменът демократ Адам Шиф, който играе ролята на основен прокурор в процеса, съобщи, че някогашният предприемач "няма честен компас ". "Той отдава прекомерно малко значение на истината, още по-малко на положителното и по никакъв начин на честността ", съобщи той.

Адвокати на Тръмп: Спрете неотложно процеса за импийчмънт

Адвокатите на президента обявиха, че той не е направил нищо неприятно и приканиха сенаторите да го оневинят.

След като бъде обърната тази мрачна страница, Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще може уверено да се концентрира върху акцията за преизбирането си в миг, когато демократите още търсят своя претендент.

След първите гласувания на вчерашните първоначални избори в Айова, конкуренцията продължава след седмица в Ню Хемпшър. Днес на речта на президента ще участват някои от претендентите като сенаторите Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Ейми Клоубъшар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР