Ще гласуваме против създаването на Комисия за поисканите имунитети, и

...
Ще гласуваме против създаването на Комисия за поисканите имунитети, и
Коментари Харесай

Нинова за Комисията за имунитети: Скривалище за заподозрени в престъпления

Ще гласуваме срещу основаването на Комисия за поисканите имунитети, и няма да имаме участници в нея. Смятаме, че това е укритие за обвинени в закононарушения, и е опит да се замете правораздаването и правораздаването. Сами чухте - комисия, която за шест месеца да замита следи и да изпере Бойко Борисов.Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Проекторешението за основаване на краткотрайна комисия за имунитетите на трима депутати – Бойко Борисов, Даниел Александров и Кирил Петков, е включено като втора точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Проектът на дневен ред е оповестен на уеб страницата на Народното събрание.

Според Нинова върви развой по взаимно изпиране, само че по думите й това е “абсолютно неясно от всяка позиция - политическа, морална и т.н ”.

Лидерът на Българска социалистическа партия смята също, че е редно Иван Гешев да бъде изслушан в зала, с цел да се чуят обстоятелствата.
Насрочено е чуване на обвинител номер едно през днешния ден на съвещанието на правната комисия.

Изслушването е по устав и е несъмнено за четвърта точка от съвещанието на комисията. Гешев към този момент изпрати писмо до ръководителя на Народното събрание с искане да бъде изслушан по съответни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи.

Не е ясно дали съвещанието на комисията ще бъде намерено или закрито, както и дали Иван Гешев ще участва на него.

Припомняме, че Висш съдебен съвет освободи от служба основния прокурор Иван Гешев с 16 гласа " за " и 4 " срещу ". Той не участва на гласуването, а беше на ангажимент в Страсбург. От там той съобщи, че ще разяснява, когато се върне в България. Ще изчака решението на президента Румен Радев и Конституционен съд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР