Ще даря парите, които получих, за онкоболни деца. Това каза

...
Ще даря парите, които получих, за онкоболни деца. Това каза
Коментари Харесай

Студент извади кръста от езерото в столичния квартал „Дружба” и умили всички, когато призна какво ще направи с наградата

Ще даря парите, които получих, за онкоболни деца. Това сподели Александър Лебешковски, който избави Светия кръст от водите на езерото в столичния квартал „ Дружба “. Той е на 20 години, студент в УНСС и вади кръста за повторно, първият е бил през 2016 –та година, когато е още възпитаник. Главният секретар на Светия Синод Мелнишкият свещеник Герасим отслужи водосвет и хвърли кръста в езерото, което макар извънредно топлото за 6 януари време, въпреки всичко имаше тънка ледена кора, оповестява Дарик.

20-годишният Александър, който избави кръста, сподели, че в фамилията му имало случаи на близки с онкологични болести, по тази причина приел битката с рака като своя персонална идея: „ Между 16:00 и 18:00 ч. ще бъда на бул. „ Витошка “ пред Мак Доналдс и ще групирам средства за децата, заболели от рак. Първото подаяние, което върша, е премията, която получих от кметицата. В моето семейство имах няколко случая на онкоболни, за мен това беше стресиращо, усещах се слаб. За мен това е персонална идея, тъй като знам е какво чувството да имаш човек от фамилията ти болен “, сподели Александър.

Той беше поздравен от кмета на София Йорданка Фандъкова, която му връчи и парична премия от 400 лева: „ Да са живи и здрави всички софиянци, всички българи, където и да са! Честит имен ден на всички, които през днешния ден честват, и най-важното - дано да обичаме града си и да знаем, че този град е наш и триумфът на града зависи от всеки един от нас “, уточни Фандъкова.

61 смелчаци се включиха в конкуренцията за избавяне на кръста от водите на езерото в столичния квартал „ Дружба “. Най-възрастен беше 77-годишният Борислав Бранков, който го прави към този момент 10 години, а най-младият участник беше 19-годишният Денис Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР