Ще бъде създадено специализирано държавно предприятие за стопанисване на язовири.

...
Ще бъде създадено специализирано държавно предприятие за стопанисване на язовири.
Коментари Харесай

Създават държавно предприятие, което да отговаря за язовирите

Ще бъде основано профилирано държавно дружество за стопанисване на язовири. Това взеха решение депутатите през днешния ден с приемането на второ четене на промени в Закона за водите. Проектозаконът бе гласуван на второ четене още в края на май.
Държавното дружество " Управление и стопанисване на язовири " няма да съставлява комерсиално сдружение и надлежно няма да образува облага, написа в признатите законови промени.
Новият орган ще се занимава с комплексното ръководство на язовирите - както обществените, по този начин и тези, които са частна държавна благосъстоятелност.
Язовирите към този момент ще класифицират в три степени на евентуална заплаха висока, забележителна и ниска степен , от което ще зависи и честотата на инспекциите на положението им.
Също по този начин те ще разделят на " огромни " и " дребни " - по този начин по-лесно ще се опишат другите механически условия за безвредното им прилагане, се показва в мотивацията на законовите промени. И още: " Създаването на това дружество ще облекчи в огромна степен локалните управляващи при поддържане на язовирите или грижата на страната във връзка с тези водни обекти, за които има усложнения по поддръжката на техническото им положение и безвредната употреба ".
Има и язовири, за които новосъздаденото дружество няма да дава отговор - тези, стопанисвани от " Националната електрическа компания ", " Напоителни системи ", " Земинвест ", В и К операторите с държавно или с държавно и общинско присъединяване в капитала и тези, отдадени на концесия, за които в концесионния контракт е планувано осъществяването на главен ремонт и реорганизация от страна на концесионера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР