Ще бъде много унизително за България, ако подмине случващото се

...
Ще бъде много унизително за България, ако подмине случващото се
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Руският посланик трябва да бъде извикан заради случая с журналиста Христо Грозев

Ще бъде доста унизително за България, в случай че подмине протичащото се с безмълвие, акцентира някогашният външен министър

" България не би трябвало да подминава случая с Христо Грозев с безмълвие и би трябвало да извика съветския дипломат у нас ". Това съобщи в студиото на някогашният външен министър Надежда Нейнски, разяснявайки случая на проверяващия публицист, който беше разгласен за федерално търсене от Москва.

" Това е част от политиката на заплашване, която Русия води освен по отношение на опозицията в личната си страна, само че и против непознати жители и публицисти, които си разрешават да споделят истината. А истината не е на особена респект измежду държавното управление в Москва и тя няма по какъв начин да има сполучлива пропагандна машина, в случай че има хора като Христо Грозев, които разобличават това, което Русия прави ", безапелационна е Нейнски.

По думите ѝ българската страна би трябвало да реагира остро на опита за заплашване и разпра с един публицист, който прави своята работа. „ Ще бъде доста унизително за България, в случай че подмине този случай с безмълвие. Мисля, че би трябвало да бъде извикан съветският дипломат и да бъде дадена публичност на случая в европейските институции ”, акцентира тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР