Ще бъдат разгледани мерките за преодоляване на енергийната кризаЕвропейската комисия

...
Ще бъдат разгледани мерките за преодоляване на енергийната кризаЕвропейската комисия
Коментари Харесай

Напрежение в Брюксел

Ще бъдат прегледани ограниченията за превъзмогване на енергийната рецесия
Европейската комисия свика незабавна среща поради енергийната рецесия, която би трябвало да се организира до края на месеца.

На нея ще бъдат прегледани ограниченията за превъзмогване на енергийната рецесия, под напора на която се намира Европа.

Новината пред TV3 бе обявена от испанския вицепремиер и министър на екологичния преход и демографските провокации Тереса Рибера.



„ Разполагаме с набор от ограничения, които значително ни припомнят на това, което правихме в Испания през годината “, сподели вицепремиерът.
„ Ще би трябвало да забележим какви тъкмо условия ще предложи Европейската комисия преди тези заключителни договаряния, преди утвърждението на регламентите на 30 септември, явно преди края на месеца, на изключителното съвещание на Съвета по енергетика, което ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще свика още веднъж “, сподели тя.

Енергийната рецесия в Европейски Съюз се задълбочи при започване на юли с първите спирания на доставките на газ от Русия за няколко страни от Европейски Съюз, свързани по-специално с проблеми с поддръжката на турбините на газопровода „ Северен поток “ заради западните наказания против Москва.

След това Европейска комисия прикани страните от Европейски Съюз да се приготвят превантивно за цялостно прекъсване на доставките на съветски газ и показа проект за непринудено понижаване на потреблението на газ с 15% от всички страни членки в интервала от 1 август 2022 година до 31 март 2023 година, съобщи БГНЕС.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР