Ще бъдат предприети стъпки, за да се избегнат затруднения на

...
Ще бъдат предприети стъпки, за да се избегнат затруднения на
Коментари Харесай

Превозвачите: Протестът ни няма да пречи на матурите


Ще бъдат подхванати стъпки, с цел да се избегнат усложнения на хилядите зрелостници, които би трябвало да положат държавен зрелостен изпит по български език и литература в деня, в който е разгласен народен митинг на превозвачите.

Това показват от Обединения транспортен отрасъл, като означават, че декларираният за сряда митинг ще избегне по всевъзможен метод възпрепятстването на придвижването и на пътуването на учениците до учебно заведение и на работещите до техните работни места.

Всички жители ще бъдат осведомени за точките и часовете на митинг, с цел да плануват опциите си за превоз, декларират уредниците на митинг.

Вчера министърът на образованието Николай Денков прикани протестиращите да съобразят дейностите си, защото на 18 май над 46 000 зрелостници са подали заявки за явяване на матура по български език и литература, а повече от 9000 от тях са единствено от София.

„ Ние съблюдаваме и правилото на диалогичност и откликваме на молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков за проявление на схващане и подпомагане. Това е още един образец за това, че общи и положителни решения се намират единствено с разговор “, разясняват представителите на транспортния отрасъл.

„ Исканията на превозвачите са свързани с облекчение на цените за всеки български жители и са в негов интерес. Както правото на обучение и работа са предпазени от Конституцията, по този начин и правото на протест”, означават още превозвачите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР