Ще бъдат ли оповестени онези 27 магистрати и 11 политици,

...
Ще бъдат ли оповестени онези 27 магистрати и 11 политици,
Коментари Харесай

Прокуратурата мълчи за 38 политици и магистрати скрили сметки и моти в чужбина

Ще бъдат ли оповестени тези 27 магистрати и 11 политици, които имат сметки и парцели в чужбина, само че не са ги заявили по подобаващ ред изискван от КПКОНПИ и ИВСС? Това пита журналистът Сашо Диков в писмо, с което търси подпомагане информацията да стане обществена от президента Румен Радев и 10 политически партии и обединения.
Припомняме, че оповестението, че за 38 лица са открити такива нарушавания лъсна след инспекция дали Иван Гешев има банкови сметки в Швейцария и Монако. Писмото на журналиста е изпратено още до ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, Атака, Движение за права и свободи, Воля, ИТН, Изправи се БГ и Обединение " Демократична България ".

Ето какво се споделя в него:

На 23.10.2019 год. Прокуратурата на Република България, ръководена от господин Сотир Цацаров, заяви, че е получена информация от Държавна организация „ Национална сигурност “, съдържаща информация за:

- Магистрати, притежаващи банкови сметки и недвижими парцели в чужбина. От прокурори от ВКП е осъществена спомагателна инспекция на оповестените от ИВСС заявления на посочените от ДАНС лица, за това дали тези условия са декларирани от магистратите по съответния ред пред ИВСС в осъществяване на условията на член 175а - член 175в от Закон за съдебната власт. Установено е, че общо 27 съдии, прокурори и следователи не са заявили откритите от ДАНС банкови сметки и парцели на магистратите в чужбина.

- 11 лица, заемащи висши обществени длъжности в органи на законодателната и изпълнителната власт, имат персонално или посредством свързани или подставени лица, банкови сметки в чужбина, недвижими парцели и/или друго имущество на забележителна стойност в чужбина, присъединяване в търговски сдружения в чужбина, в това число в офшорни компании, и са направили разноски и вложения в чужбина, които не са декларирани по надлежния ред.

Въпреки писмата, които съм изпращал до прокуратурата и персонално до сегашния основен прокурор Иван Гешев с апел да бъдат разкрити имената на тези 38 персони, отговор няма.

Подкрепяте ли мнението ми, че разкриването на тези имена на основни позиции в обществено-политическия живот и в правосъдната система би асъдействало за битката с корупцията?

Подкрепяте ли желанието ми информацията да доближи до необятната българска общност и с какво бихте могли да съдействате?

С почитание, Сашо Диков, публицист

Пълният текст на известието от Прокуратурата може да видите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР