Ще бъдат изчистени отпадъците, оставени от изчакващите да преминат ГКПП

...
Ще бъдат изчистени отпадъците, оставени от изчакващите да преминат ГКПП
Коментари Харесай

Почистват пътя Русе - Мартен тази събота и неделя

Ще бъдат изчистени отпадъците, оставени от изчакващите да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ тираджии

След редица сигнали за замърсяване по пътя между Русе и Мартен регионалният шеф Анатоли Станев беседва за казуса с шефа на Областното пътно ръководство инж. Стамен Савов. Станев настоя пред Савов в най-скоро време да бъдат изчистени отпадъците, оставени от изчакващите да преминат Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ тираджии. Областният шеф изясни, че през последните работни дни е разговарял с доста жители, възмутени от положението на сектора и грозната панорама. Сред част от позвъняванията е имало и такива на родители, които смятат обстановката за неприемлива пред децата си, на които не могат да обяснят за какво сега положението на канавките към пътя е такова.

От своя страна Савов пое ангажимент за предприемането на незабавни ограничения за разчистване на трасето в двете направления. Те ще стартират още на следващия ден и най-вероятно ще приключат до неделя следобяд. Периодът не е определен инцидентно, тъй като през уикенда трафикът е по-лек, а опашките от камиони доста по-малко. Това ще улесни в огромна степен осъществяването на дейностите по разчистване. Те ще костват към 6000 лв., като сумата ще бъде обезпечена от държавния бюджет.

Подобни почиствания се правят ежемесечно, като последното е било в средата на септември, припомниха от Областна администрация. Независимо от това камарите с боклуци не престават да се натрупат. „ Независимо къде се намираме – дали у дома, в родния си град, в страната от където сме или на друго място, то спазването на обикновени правила на държание е въпрос на персонална отговорност и отношение както към нас самите, по този начин и към останалите хора “, съобщи Станев. Обмисля се и провеждането на поредна осведомителна акция, целяща да възпита водачите на камионите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР