Щавене и изнудване – по този начин шефът на Специализираната

...
Щавене и изнудване – по този начин шефът на Специализираната
Коментари Харесай

“Щавене” и “изнудване”! Шефът на Специализираната прокуратура разкри колко пари са намерени в домовете на задържаните данъчни!

„ Щавене ” и „ изнудване ” – по този метод шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев дефинира дейностите на чиновниците на Национална агенция за приходите, задържани преди два дни.

Той изясни, че обект на напън са били дребни компании. Разследването тръгнало от данни за приключване на информация от Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата – чиновници на Национална агенция за приходите предупреждавали търговци за идни инспекции. Така през октомври м.г. почнала работата по разплитането на по-голямата скица.

„ Става дума за инспектори, в това число и ръководители на екипи. Те са притискали посредством инспекции съответните търговски обекти – при установени нарушавания или фиктивни нарушавания са „ стимулирали ” съответните търговци, с цел да не бъдат глобени ”, изясни прокурор Гешев пред БТВ.

Рушветът бил получаван по разнообразни способи, като един от по-оригиналните е дружно с контролната покупка, която проверяващите вършат, с цел да ревизират изправен ли е касовият уред. В други случаи поисканите пари идвали през медиатори. Сумите от всеки обект са сред 500 и 5000 лева, по думите на обвинителя – може би скромни, само че пък плащани постоянно. Така и по домовете на данъчните са открити над 300 000 лева

„ Установили сме, че огромна част от тези пари са с източник корупционни дейности ”. Арестуваният на най-високо равнище е началник на бранш „ Оперативни инспекции ”.

Гешев уточни, че има и данни за забъркани на по-високи равнища, само че към момента няма събрани задоволителни доказателства, с цел да се пристъпи към дейности по отношение на тях.

„ Проблемът е в две насоки. Ако има нарушаване, то парите не влизат в страната. Когато са натискани и изнудвани съответните търговци, вместо страната да подкрепя дребния бизнес, тя го унищожава ”, счита началникът на спецпрокуратурата.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР