Щатският долар слабо се обезценява по отношение на еврото и

...
Щатският долар слабо се обезценява по отношение на еврото и
Коментари Харесай

Доларът леко отслабва към еврото и британската лира

Щатският $ едва се обезценява във връзка с еврото и лирата стерлинг,а леко нараства по отношение на йената по време на валутната търговията в четвъртък сутринта.

Фокусът на пазара през днешния ден е срещата на Европейската централна банка, която би трябвало да увеличи главните лихвени проценти за първи път от 11 години. Някои специалисти не изключват опцията за повдигане на ставките с 50 базисни точки едновременно.

Централната банка на Япония остави непроменени главните параметри на паричната политика след двудневно съвещание, завършило в четвъртък. Краткосрочният лихвен % по депозитите на комерсиалните банки в Централната банка беше оставен на минус 0,1%, целевата рентабилност на десетгодишните държавни облигации е покрай нула, се споделя в изказване на Японската централна банка, оповестено след срещата.

Японската централна банка увеличи прогнозата си за инфлацията за настоящата фискална година, която ще завърши през март 2023 година. Според тази прогноза потребителските цени без пресните храни ще се повишат с 2,3%, вместо с 1,9%, както беше планувано през април. Показателят е над задачата на централната банка от 2% инфлация.

Днес към 10:14 ч. българско време общата европейска валута нарастна по отношение на $ с 0,36% - до $1,0215 за едно евро спрямо $1,0180 за евро при затварянето на миналата сесия.

Американските пари нарастват във връзка с японската валута до 138,42 йени за един $ при курс 138,21 йени за $ при привършване на сесията в сряда.

Стойността на английския паунд се покачва с 0,09% - до $1,1977 за една лира от $1,1973 за лира в края на вчерашната търговия.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), четвъртък сутринта губи 0,32%, а по-широкият WSJ Dollar Index намалява цената си с 0,19%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР