Щатската полиция на Орегон ще патрулира нощем в Портланд и

...
Щатската полиция на Орегон ще патрулира нощем в Портланд и
Коментари Харесай

Засилва се полицейското присъствие в Портланд след убийството на привърженик на Тръмп

Щатската полиция на Орегон ще патрулира нощем в Портланд и благодарение на служители на реда от прилежащи общини ще опита да се оправи с вандалските прояви и насилието в града, заяви Асошиейтед прес.

Мярката бе оповестена от губернаторката на щата, демократката Кейт Браун, откакто покровител на дясната организация "Патриотична молитва " бе погубен в неделя при конфликти сред последователи на Тръмп и деятели на придвижването "Животът на чернокожите е от голяма важност ".

"Всеки от Орегон има правото свободно да показва възгледите си, без да се бои от смъртоносно принуждение. Няма да разреша на "Патриотична молитва " и въоръжени бели супремасисти да провокират кръвопролития по нашите улици ", съобщи в официално съобщение Браун.

Кметът на Портланд Тед Уилър предизвести, че може да има ескалация на насилието, защото в изявления в обществените мрежи се насочат закани за възмездие за осъщественото в неделя ликвидиране, съобщи Ройтерс.

Никой не е задържан по отношение на убийството. Полицията заяви, че убитият е 39-годишен мъж на име Арън Даниълсън.

Вчера бе проведена дребна гала в памет на Даниълсън покрай мястото, където бе погубен - на тротоар пред паркинг.

"Портланд е в хаос и това е по този начин от доста години. Ако това посмешище, наричащо се кмет, не го разчисти, аз ще отида и ще го направя вместо него ", написа през вчерашния ден Тръмп в "Туитър ".

Portland is a mess, and it has been for many years. If this joke of a mayor doesn’t clean it up, we will go in and do it for them!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР