Щатът Вашингтон, където е технологичната столица на Америка - Сиатъл,

...
Щатът Вашингтон, където е технологичната столица на Америка - Сиатъл,
Коментари Харесай

Гарсониера на хълма или как да си направим къща в гората

Щатът Вашингтон, където е софтуерната столица на Америка - Сиатъл, от години се утвърждава като място, където в архитектурата се търси нещо ново като визия и в това време не чак толкоз голямо и скъпо. Причината за този характерен усет е, че болшинството от локалните са нормално високоплатени млади експерти. Техните желания са много разнообразни от тези на родителите им. Вилното населено място Уайлдуд Лейкфронт е в окръг Уатком и е ситуирано на едноименното езеро.

В него неотдавна бе издигната стилна, само че доста уютна къща за отмора през уикендите. Става въпрос за дребен дом с повърхност от единствено 40 кв. м. Всичко в него е окъпано от светлина. Прозорците в дневната гледат във всички направления и стигат съвсем до тавана. Под този непретенциозен, само че доста моден покрив има единствено една спалня. Част от пространството под тавана е превърнато във второ място за отмора.

В тази стилна къща няма никакво излишество, като се изключи огромния ледник, без който американците като че ли не могат да дишат. Масата за хранене е на колела и по този начин може да се придвижи във всяка част от дневната. Отвън домът е облицован с кедрови дъски по по този начин наречената ”тексаска облицовка ”. Те са боядисани в тъмносин цвят. Комбинацията с белите прозорци е класическа. И все пак къщата не наподобява обичайната, а напълно съвременна.

Пред нея има просторна веранда, към която порастват три вековни кедрови дървета. Този дребен дом гледа към езерото Уатком - прието за едно от езерата с най-чиста вода в Съединените щати. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР