Щатът на Съединените щати Калифорния спря тестването на автономни автомобили

...
Щатът на Съединените щати Калифорния спря тестването на автономни автомобили
Коментари Харесай

Калифорния поставя на пауза самоуправляващите се автомобили на GM Cruise поради опасения за безопасността

Щатът на Съединените щати Калифорния спря тестването на самостоятелни коли Cruise, създадени от General Motors (GM), като се базира на опасения за сигурността след поредност от катастрофи и злополуки.

Калифорнийският отдел за моторни транспортни средства (DMV) разгласи във вторник, че е спрял внедряването на самоуправляващи се транспортни средства на GM и разрешителни за тестване без водачи, последната регулаторна организация, която изрази угриженост за тяхната сигурност.

Продължавайте да четете

лист от 3 артикулаНа пътя в Сан Франциско, возейки се в такси без водач Американската организация за сигурност преглежда туита на Мъск по отношение на деактивирането на наблюдението на лидера Tesla ще изтегли 362 000 US транспортни средства с цялостен програмен продукт за независимо ръководство завършек на списъка

„ Когато има непростим риск за публичната сигурност, DMV може неотложно да спре или да отнеме разрешителни “, сподели отделът в отговор на питане от новинарското издание AFP.

Самоуправляващите се коли бяха посрещнати със смесени реакции от страна на обществеността, някои от които ги виждат като вълнуващо софтуерно развиване, до момента в който други ги преглеждат като стеснение или заплаха.


Суспендирането следва поредност от катастрофи с круизни транспортни средства и бележи сериозна спънка за напъните на GM да пробие в промишлеността на самостоятелните транспортни средства. Круз сподели в изказване, че ще " прекъсне интервенциите " в Сан Франциско.

Производители на коли като GM заложиха на безпилотните коли да се трансфорат във значима част от бъдещето на промишлеността, но някои се борят да реализират прогрес или да преодолеят опасенията на обществеността и държавните организации.

GM по-рано назова Cruise „ голяма опция за напредък “. През юни основният изпълнителен шеф Мери Бара удвои прогнозата си, че Cruise ще генерира $50 милиарда годишни доходи до 2030 година

Компанията заяви във вторник, че е изгубила повече от $720 милиона от Cruise през третото тримесечие на тази година.

На 2 октомври жена в Сан Франциско беше блъсната от кола при бягство, което я блъсна на пътя на идващо самостоятелно транспортно средство, ръководено от Круз. Говорител на компанията сподели пред новинарското издание AFP тогава, че колата е „ спряла нападателно, с цел да минимизира удара “.

След това колата остана на място върху дамата, оставяйки я притисната под транспортното средство, до момента в който парамедиците дойдоха. Бара твърди, че самоуправляващите се коли имат по-добри индикатори за сигурност от тези, ръководени от хора.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР