Щастлив предприемач сам не можеше да повярва на късмета си,

...
Щастлив предприемач сам не можеше да повярва на късмета си,
Коментари Харесай

1000 франка плати предприемач за луксозен и нестандартен хотел


Щастлив бизнесмен самичък не можеше да повярва на шанса си, откакто стана собственик на луксозен хотел в Швейцария, плащайки единствено 1000 франка. Реалната цена на хотела е от порядъка на 3 800 000 американски $, оповестява швейцарския в. Le Temps, представено от Profit.bg.



Този дребен хотел е прочут на първо място с неповторимото си разположение: той се намира в бункер, трансфорат в хотел, на дълбочина 35 м подземен, в местността Готхард.

В хотела има 17 стаи, спа, турска баня и басейн, ресторант, конферентна зала и библиотека.

Новият притежател на хотел La Claustra Лука Филипи към този момент е получил няколко изкушаващи оферти да продаде придобивката си.



Невероятната покупка на Филипи бе резултат от няколко щастливи стечения на събитията и шанс, който надали ще се повтори:

На първо място аукционната къща пропуснала да направи известие за идната продажба, тъй че доста евентуални купувачи научили, че хотелът се продава, едвам след новината за покупката. На второ място, с цел да притегли внимание аукционната къща поставила стартова цена 1000 франка.

В разгара на наддаването цената на хотела достигнала 100 000 франка, само че купувачът, който предложил тази цена, си бил не запомнил чековата брошура и по този начин договорката пропадната. В резултат на всичко Филипи внезапно се оказал единственият, подготвен да заплати 1000 франка за четиризвездния хотел.

Впрочем той ще би трябвало да заплати много за таксите и налозите по прекачване на собствеността: в Швейцария в тази ситуация те се правят оценка на 40 000 франка.

Но въпреки всичко това не прави договорката по-малко невероятна, нали?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР