Щастие - вероятно ще получим толкова различни определения за него,

...
Щастие - вероятно ще получим толкова различни определения за него,
Коментари Харесай

Единственото условие, за да сме щастливи

Щастие - евентуално ще получим толкоз разнообразни избрания за него, колкото са хората на планетата. Учени и психолози обаче са на друго мнение - те са уверени, че има метод да създадат някаква релативно точна дефиниция на това какво съставлява то. С тази цел преди цели 81 години Университетът в Харвард стартира огромно изследване, което продължава до през днешния ден.
 Снимка 346216

Стартирано през 1938 година, то желае да даде отговор на въпроса: Кое е нещото, което ни прави най-щастливи, в течение на живота ни? Първоначално са включени 724 индивида, а след това и техните деца. Настоящият шеф на проучването, психиатърът доктор Робърт Уолдингър, съумява да формулира в едно изречение какво ни прави щастливи.
 Снимка 379629

" Посланието ни е малко: положителните взаимоотношения ни вършат щастливи и здрави. Точка. " Изследването свързва щастието със здравето ни - когато имаме здрави връзки, мозъкът ни е по-здрав, паметта ни работи по-добре. Когато знаем, че има на кого да разчитаме в сложни моменти, сме по-слабо податливи на стрес. Самотата от своя страна има противоположните последици за здравето ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР