Щъркелите са смятани за свещени птици от древни времена. Те

...
Щъркелите са смятани за свещени птици от древни времена. Те
Коментари Харесай

Защо щъркелите градят гнезда близо до дома ви? Стопаните е добре да знаят

Щъркелите са считани за свещени птици от антични времена. Те защитавали хората от отрицателни въздействия и ги дарявали с благоденствие. Смятало се, че щъркелите строят гнезда покрай домовете на тези хора, които се нуждаят от амулети.

А да убиеш щъркел значи да обречеш себе си и околните си на 100 години страдалчество.

Какви значими поверия би трябвало да знаете за щъркелите – прочетете материала по-долу.

Щъркелът се заселил на покрива на дома 

Тези птици постоянно избират място за гнездене покрай човешкото жилище и даже учените не могат да обяснят за какво. Дори и през днешния ден щъркелови гнезда могат да се видят по покривите на къщите или по постройките наоколо.

Ако щъркел ще свие гнездо над дома ви или наоколо, не го плашете, тъй като това ви дава обещание доста благополучие.

Ако щъркели са свили гнездо на покрива, чакат ви приятни житейски моменти и фамилно благополучие.

Ако щъркел живее на покрива на къщата ви, само че там няма гнездо, тогава през годината ще се случат значими и приятни моменти в живота.

Щъркелите са в положение да защитят къщата от зли духове и мълнии.

Ако сте сънували щъркел на покрива на къщата си, очаквайте приятни и щастливи вести.

Ако щъркел постоянно прелита над къщата и двора ви, очаквайте наслада и триумф.

Щъркелите предизвестяват за неприятности

Има и някои не толкоз хубави поверия, които също са свързани с тази птица. Те могат да предупредят за отрицателни събития в живота.

Ако щъркел е живял в гнездо на покрива на къщата ви, само че ненадейно го е напуснал и е наоколо, би трябвало да сте внимателни. В къщата могат да се случат някои тъжни събития, които не касаят птицата.

Ако птица напусне гнездото си и отлети изцяло и не се върне, има риск нещо неприятно да се случи с дома. Смята се същото и в случай че щъркелът е преместил гнездото си в друга къща наоколо.

Щъркел в полет

Щъркел по пътя носи същата добра новина като щъркел на покрива на къща. Ако срещнете птица по пътя си, тогава не се колебайте да продължите с това, което сте възнамерявали – всичко ще ви се получи.

Ако ненадейно видите щъркел да лети над главата ви значи, че ще срещнете човек, който не сте виждали отдавна. Това може да е остарял другар или далечни родственици. Срещата ще е приятна.

Ако щъркелите прелитат над дома ви на ято или двойка, значи очаквайте посетители, които ще донесат положителни вести и положително въодушевление.

Ако щъркел лети високо в небето в посоката, в която отивате, ще имате шанс.

Ако намерите щъркелово перо, коства си да го запазите – то може да се трансформира в амулет и да насочи силата на дома в позитивна посока.

Щъркелите и фамилното благополучие

Ако неомъжена жена види щъркел, до една година ще се омъжи и ще бъде доста щастлива.

Ако щъркел непрекъснато лети до същата къща, където живее фамилна двойка, в близко бъдеще там може да се появи дете. Именно от това вярване идва и митът, че щъркелът носи бебета.

Ако щъркелите кръжат дълго над гнездото си, ще духа мощен вятър.

Ако щъркел дълго време стои на едно място и не мърда, очаквайте мощен дъжд. Колкото по-близо до водата се откриват щъркелите, толкоз по-голям е шансът да има продължителни дъждове.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР