Щамът Делта е два пъти по-заразен от първоначалния коронавирус SARS-CoV-2,

...
Щамът Делта е два пъти по-заразен от първоначалния коронавирус SARS-CoV-2,
Коментари Харесай

Вариантът Делта е два пъти по-заразен от първоначалния коронавирус

Щамът Делта е два пъти по-заразен от първичния ковид SARS-CoV-2, съобщи основният теоретичен специалист на Световната здравна организация (СЗО) Сумия Сваминатан, представена от ТАСС.

Щамът Делта, който в началото беше разпознат в Индия, в този момент е публикуван допълнително от 85 страни.

" Като се има поради скоростта, с която Делта се популяризира, изпреварвайки други варианти, това може да се трансформира в преобладаващ вариант в света ", сподели Сваминатан. Той се предава " най-малко два пъти по-лесно от истинския вирус " и затова " един човек може да болести не двама, а четирима, шестима, и даже осмина. Затова и в този момент има доста повече случаи, в сравнение с при започване на пандемията, всички членове на фамилията да се разболяват.

" Повечето от имунизациите, употребявани по света, наподобява са ефикасни най-малко за попречване на тежки болести ", продължи Сваминатан. На въпрос в Туитър какъв брой рисков е разновидността Делта плюс, тя сподели, че вариантът има разновидност, която евентуално може да повлияе на успеваемостта на антителата върху вируса.

" Има опасения, че този вариант може да стане по-смъртоносен ", добави специалистът. Има обаче и добра вест - открити са " доста малко случаи " на заразяване с този вариант - единствено " няколко десетки ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР