Щафетата на България ще участва във финално плуване на световно

...
Щафетата на България ще участва във финално плуване на световно
Коментари Харесай

Щафетата на 4×200 е на исторически финал

Щафетата на България ще взе участие във финално плуване на международно състезание. Това се случва за първи път в историята на спорта. Историческото достижение е за квартетът на 4×200 метра свободен жанр на шампионата в дребен басейн. Първенството се организира в Мелбърн и.

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев записаха 6-о време в сериите с 6,56,42 мин. Щафетата сложи и нов народен връх в дисциплината. На първи пост 17-годишният Мицин сложи нов връх с 1,43,76 мин.

Финалът в дисциплината е по-късно през днешния ден. В него са още Съединени американски щати, Япония, Италия, Австралия, Република Корея, Испания и Канада.

„ Първият край на щафета в историята на Българското плуване на дребен басейн в състав (Петър Мицин 1.43.7-нов връх на България на 200м свободен жанр, Калоян Братанов-1.43.6, Антъни Иванов 1.43.5, Йордан Янчев 1.45.2, общо време 6 минути 56 секунди, с което изхвърлихме настоящите Световни Рекордьори Бразилия, които се подредиха 9-ти. Влизаме на финала с 6-то време. Най-силната генерация в историята на Българското Плуване!!! “,.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР