Щабовете на най-големите боксьори в тежка категория водят тежки разговори

...
Щабовете на най-големите боксьори в тежка категория водят тежки разговори
Коментари Харесай

Голям пазарлък в бокса: ще отстъпи ли Джошуа за мач Фюри - Усик?

Щабовете на най-големите боксьори в тежка категория водят тежки диалози за образуване на мач, сплотяващ всички трофеи сред Олександър Усик и Тайсън Фюри. За да се случи това обаче двама кандидати би трябвало да правят отстъпка - Антъни Джошуа (има право на реванш против украинеца), и Дилиън Уайт (гласен за противник на Циганския крал).

Според редица медии на Острова, отпред с Би Би Си, Джошуа преглежда опцията да изчака, само че единствено с изискването, че по-късно първи ще срещне абсолютния международен отличник. Повече детайлности, даже възможен подписан договор, се чакат в сряда.

Обществената медия на Обединеното кралство оповестява, че промоутърите на Фюри - Боб Аръм и Франк Уорън, пробват да убедят Уайт, който е кандидат за трона на WBC, като в същото време беседват с Ей Джей.

Поначало има джука спогодба за мач Фюри - Уайт на 26 март в Кардиф (или най-късно за април). Този факт дава опция на Дилиън Уайт да е в позиция да желае отплата. Той е представляван от Хърн, който полагаше старания да завърши договарянията за борба в Тайсън Фюри.

Натискът от страна на Аръм и Уорън за съединителен мач обаче трансформира нещата. Според " Дейли мейл " зад тях стоят ползи, свързани с доста пари, от Близкия изток. Две страни са подготвени незабавно да одобряват такова събитие, като в същото време изсипят десетки и даже стотици милиони - Саудитска Арабия и Катар.

" Телеграф " пък осведоми, че Джошуа (Хърн е и негов промоутър) бил подготвен да приема оферта от 15 милиона паунда, с цел да " пасува ". Детронираният от Усик някогашен първенец отхвърли това да е станало факт. Но от думите му проличава, че диалози се водят.

" Гледам някакви изявленията и мои цитати за неща, които сякаш съм споделил. И си мисля: аз не съм давал тези изявленията. Откъде тези хора имат информация? Чувам хората да споделят, че Ей Джей е приел да вземе 15 милиона, с цел да отстъпи. Не съм подписвал никакъв контракт. Не съм виждал никакъв контракт. Така че, спрете да слушате нелепости, а чакайте информация единствено от мен. Аз съм индивидът, който управлява ориста си, аз съм индивидът, който управлява бизнеса си. Умен съм и вземам премислени решения малко по малко. Не слушайте нелепости от други места. Аз съм единственият ви източник на информация ", съобщи Джошуа в инстаграм.

През предходната седмица Франк Уорън призна, че договаряния се водят и увери, че крайното решение е близо. Според него целият международен бокс желал да види мач сред Усик и Фюри.

Украинският бабанка държи поясите на IBF, WBA и WBO, откакто би Джошуа предишния септември.

Шампион на WBC е Фюри - той пък нокаутира Дионте Уайлдър в третия им мач.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР