Щабът за извънредни ситуациив град Пожаревац, Източна Сърбия,взе решение да

...
Щабът за извънредни ситуациив град Пожаревац, Източна Сърбия,взе решение да
Коментари Харесай

Извънредно положение в сръбския Пожаревац заради африканската чума по свинете

Щабът за изключителни ситуациив град Пожаревац, Източна Сърбия,взе решение да разгласи изключително положениена цялата територия на града след появяването на вируса на африканската чума по свинете, съобщи Дарик с позоваване на Танюг.

В известие на градската администрация се показва, че решението е взетослед консултация със сръбската Ветеринарна работа, както и имайки поради актуалната епизоотологична обстановка на територията на североизточния регион Браничево и град Пожаревац.

Посочва се, че в Пожаревацвече месеци наред се извършват ограничения за попречване и премахване на заболяването.

Градските управляващи изясняват, че сега не е допустимо на локално равнище да се обезпечат задоволително хора, екипировка, коли и механически средства, които са нужни за осъществяването на всички ограничения в най-кратък период.

През последните три месеца свиневъдите в Сърбия, Хърватия и Босна са принудени да унищожават хиляди свине поради появилата се африканска чума по свинете (АЧС), а управляващите взимат ограничения и заделят средства в поддръжка на бранша.

АЧСне е рискова за хората, само че е мощно заразна и смъртоносна за домашните и дивите свине. Разпространението на заболяването стартира от Африка и обхвана Европа и Азия, като към този момент стотици милиони свине са избити, което се отразява съществено на икономическата обстановка освен на животновъдите, само че и на преработвателите в бранша.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР