Щабът ще се ръководи от вицепремиера по икономическите политики Христо

...
Щабът ще се ръководи от вицепремиера по икономическите политики Христо
Коментари Харесай

Създадоха кризисен щаб за енергетиката

Щабът ще се управлява от вицепремиера по икономическите политики Христо Алексиев

Служебният министър-председател Гълъб Донев разгласи на брифинг в Министерски съвет, че е основал междуведомствен спешен щаб за енергетиката със задача да "предложи решения за преодоляване на хаоса и разрухата в бранша, да предложи решения за сигурност на доставките и предвидимост на цените на газа, да предложи механизми за надзор и смъкване на цените на горивата и електрическата енергия ".

Щабът ще се управлява от вицепремиера по икономическите политики Христо Алексиев. В него влиза и министърът на енергетиката Росен Христов, представители на други министерства, браншови организации, представители на работодатели, синдикати, КЕВР.

"Булгаргаз " е доставял посредством медиатори съветско синьо гориво на повишени цени, съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов пред. Той заяви, че още през днешния ден ще изиска незабавна среща с министъра на енергетиката за решение на проблемите с природния газ. Шефът на регулатора предлага три разновидността за излизане от рецесията.

Не по-късно от 12 август Комисията за енергийно и водно контролиране ще разгласи решението си за цената на природния газ. Това разгласи ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов на брифинг в сряда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР