Шри Ланка се отвори отново за чуждестранни туристи след близо

...
Шри Ланка се отвори отново за чуждестранни туристи след близо
Коментари Харесай

Шри Ланка се отвори за туристи след 10-месечна блокада

Шри Ланка се отвори още веднъж за задгранични туристи след близо 10-месечно спиране поради пандемията, заяви abc.news. Двете интернационалните летища на острова, обслужващи търговски полети, бяха отворени през вчерашния ден.

„ Взехме всички вероятни защитни ограничения, с цел да създадем острова допустимо най-безопасен, благонадежден и спокоен за посетителите “, сподели Кимарли Фернандо, ръководител на Органа за развиване на туризма в страната, представен от Breaking Travel News.

Според новите протоколи за попречване на разпространяването на COVID-19, туристите би трябвало да бъдат тествани за ковид три пъти: 72 часа преди тръгване, при идване в хотела и още веднъж след седем дни. Ако най-малко един от тестванията покаже позитивен резултат, тогава безсимптомните туристи ще би трябвало да се самоизолират в хотел, а останалите ще бъдат приети в болница.

Пътуването из страната е лимитирано от „ туристически балони “ - това са 14 специфични туристически зони, в които са разпределени към 180 хотела за настаняване на туристи. Отделно се отбелязва, че всички почиващи не би трябвало да се смесват с локалното население.

“Франс прес “ също по този начин оповестява, че през първите две седмици туристите ще би трябвало да бъдат придружавани от чиновници, когато пътуват до избрани туристически дестинации.

Туристите също би трябвало да резервират хотел, да платят всички проби и да закупят здравна застраховка (около 12 долара).

На пасажерите, които са били във Англия, ще бъде отказано влизане в страната, а полетите от Англия остават неразрешени, с цел да се предотврати разпространяването на по-заразен вариант на ковид.

Възобновяването на туризма в Шри Ланка е след пилотен план, почнал на 26 декември, при който 1500 туристи от Украйна посетиха страната.

 260050

Туризмът е жизненоважен бранш на стопанската система на Шри Ланка, който съставлява към 5% от Брутният вътрешен продукт, в промишлеността директно работят 250 хиляди души и индиректно до 3 милиона индивида.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР