Шпионският Pegasus над мола на бул. България“! Просто Киро не

...
Шпионският Pegasus над мола на бул. България“! Просто Киро не
Коментари Харесай

ШПИОНСКИЯ „PEGASUS“ НАД МОЛА НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“! СРЕД ПОДСЛУШВАНИТЕ „СИНЕРГИЧНИТЕ“ ВЛАСТИМАЩИ РАЗРАБОТВАТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ. „ЗАКАЧЕН“ И МНОГО БЛИЗЪК ЧОВЕК ДО ЕДИН ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЛИДЕРИ, СЛОЖИЛ ПОДПИСА СИ ПОД СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА КАБИНЕТА

Шпионският Pegasus над мола на бул. „ България “!

Просто Киро не знаел, Рашков и Радев мълчат. По мълчанието им ще ги познаете…

„ Над 20 млн. лева (около 12 млн. щатски долара) доходи генерира на година „ Съркълс България “: компанията, която е част от израелската NSO, разработваща софтуера за подслушване „ Pegasus “, оповестява Forbes предишното лято. „ Съркълс България “ е част от кипърската Circles, която през 2014 година беше купена от капиталовия фонд Francisco Partners. Същият фонд закупи и NSO, като в следствие двете компании са интегрирали активността си. Произходът на Circles e през 2008 година, когато компанията е основана от израелеца Тал Дилиан и Надежда-Еди Роплева, която е посочена в Търговския указател като шеф на „ Съркълс България “.

Пазарът на устройства за подслушване на телефони, така наречен IMSI Catchers, е разтърсен от българска компания, която е създала нов способ за прихващане на 3G трафика – написа Intelligence Online през 2015 година Международният уебсайт е профилиран в областта на вести, свързани с шпионажа и разузнаването.

Още тогава от „ Съркълс България ” афишират, че са се специализирали в подслушване в действително време на позвъняванията и интернет трафика в 3G (UMTS) мрежи, нещо, което до тогава се е смятало за невероятно без единодушието и съдействието на мобилния оператор, който държи ключовете за криптиране на сесиите.

Освен подслушване на 3G мрежи компанията „ Съркълс ” предлага и геолокализационни услуги също основани на SS7 протокола. „ Например, в случай че някой “оперативно забавен ” обект пътува и се e присъединил в роуминг в чужбина, неговото местонахождение може да бъде открито отдалечено по клетките на оператора “, пишат преди седем години и от Биволь. Сега обаче мълчат, въпреки рекламираната през 2015 година активност на „ Съркълс България “ да покрива всичко, което системата за всеобщ шпионаж „ Pegasus “ предлага и през днешния ден. При това в пъти повече, с оглед напредъка на технологиите и развиването на мобилните връзки.

Както се споделя, по мълчанието им ще ги познаете. За ДАНС, за Бойко Рашков, Кирил Петков, Румен Радев и обслужващите ги медии – „ Pegasus “ в България няма и в никакъв случай не е имало. Плуват ли корабчета в очите им?!

„ Свободните “ медии в България мълчат за „ Pegasus “, въпреки да знаят, че офисите на „ Съркълс България “  се намират в Infinity tower на бул. „ България “ 69 в София, тъкмо до Bulgaria mall, за който интернационалното следствие OpenLux разкри, че е благосъстоятелност на Вагит Алекперов, притежателят на „ Лукойл “. Иначе реклами на Bulgaria mall постоянно могат да се виждат в издания, финансирани от „ Америка за България “. Парите не миришат.

Към февруари 2022 година „ Съркълс България “ към момента не е възобновила активността на интернет страницата си, която е имала в предишното. Явно не им е нужна известност, тъй като клиентите им са специфични. Иначе не престават и сега да търсят IT-служители в областта на връзките, разбирай следенето им. Хвалят се, че имат 150 чиновници единствено в България, а световно над 800.

АФЕРА първа освети огромна скица за шпионаж, прилаган посредством Pegasus у нас, даже прокуратурата се сезира и разгласи, че желае информация от ДАНС и Министерство на вътрешните работи.Акции обаче в офисите на компанията не са провеждани, техника не е изземвана, никой даже не е разпитван. А подслушваните в действителност са доста – съдии, освен това висши, прокурори – основният прокурор и неговите заместници са единствено дребна част от тях, членове на правосъдния съвет, висши държавни чиновници, ангажирани в областта на енергетиката и производството на оръжия, високопоставени чиновници на няколко секретни служби, предприемачи, политици, освен това освен от опозицията, отпред с Бойко Борисов, а и от ръководещата четворна коалиция. Точно по този начин – посредством Pegasus „ синергичните “ властимащи са почнали да наблюдават и създават даже личните си съдружни сътрудници.

Знае се, че „ закачен “ е бил доста непосредствен човек до един от партийните водачи, поставил подписа си под съглашението за кабинета „ Петков “.

Подслушвани са и българи, които получават заплатата си от европейските институции, т.е. през родните полицаи с Pegasus се точат данни от висши служители в Брюксел.

Pegasus въпреки всичко източва сведения и от електронните пощи, без значение служебни или персонални. А европейците най-вече ненавиждат да ги шпионират.

Шпионският програмен продукт Pegasus не се използва/л в България от българските служби, рече Просто Киро. Щото по този начин му били споделили. И има вяра, че му имаме вяра, само че ние не му имаме вяра.

Защото или в действителност не знае, или спести да посочи детайлности за „ Кръгчетата “ в Infinity на „ България “. А Рашков и Радев не престават мълчат за Pegasus. По мълчанието им ще ги познаете…

Кати Христова

Снимки:

Офисът на „ Circles “ е в Infinity tower на бул. „ България “ /горе/

„ Съркълс България “ е без деен уебсайт, само че продължава интензивно да наема чиновници

Още през 2015 година интернационален уебсайт за шпионаж разкрива по какъв начин българска частна компания предлага онлайн следене на връзката

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР