Шпионирането става по-трудно, защото същите технологии, които залавят терористи, могат

...
Шпионирането става по-трудно, защото същите технологии, които залавят терористи, могат
Коментари Харесай

Шефът на Мосад: Високите технологии не винаги са приятели на шпионите

Шпионирането става по-трудно, тъй като същите технологии, които залавят терористи, могат от време на време да разкриват разследващи интервенции, съобщи шефът на израелската разследваща работа Мосад, представен от Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Йозеф Коен разказа Мосад като върха на израелското копие против закани като иранските нуклеарни и ракетни стратегии и иранската поддръжка за палестинската ислямистка формация Хамас.

Той посочи провокациите за тайните сътрудници на разследващата работа като технологията за лицево различаване и цифрово подсилените документи за идентичност.

" Навсякъде, където отидем, би трябвало да имаме поради обстоятелството, че службите за сигурност стават по-силни ", съобщи Коен на бюджетна конференция, проведена от израелското финансово министерство.

" За елементарните хора (технологията) е добра. За хората, които не я желаят толкоз доста, въпросът, несъмнено, е предизвикателство от различен порядък ", сподели той.

" Можете да си визиите, че огромна част от проблемите или провокациите за службата приказват за обстоятелството, че паспортът ви всъщност е във вашите пръстови отпечатъци, във вашата ретина или във вашето лице ", съобщи Коен, описвайки сходни ограничения като постоянно предопределени основно за битка с тероризма, а не за контрашпионаж.

" Това поле, което много мощно ни визира, се трансформира неузнаваемо и се разраства ", сподели той.

Според израелския в. " Аарец " Мосад е " втората по величина шпионска организация на Запад " след американското Централно разследващо ръководство.

През 2010 година Обединените арабски емирства упрекнаха Мосад за убийството на оръжеен снабдител на Хамас в Дубай и разгласиха снимани от камери за наблюдаване видеокадри на избягалите причинители, а също техните подправени западни паспорти. Случаят сложи в неудобно състояние Израел, макар че той отхвърли коментар.

Откакто Коен стана шеф на Мосад през 2016 година, се допуска, че разследващата работа е умъртвила хора на Хамас в Малайзия и Тунис. В нито един от тези случаи не бяха оповестени фрагменти като тези в Дубай, което демонстрира, че убийците са избегнали наблюдението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР