По внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Ловеч, състав

...
По внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Ловеч, състав
Коментари Харесай

Доживотна присъда за убийство на 59-годишна жена по обвинение на ОП – Ловеч

По импортиран обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Ловеч, състав на Окръжен съд – Ловеч постанови наказване пожизнен затвор във връзка с И. Ц. от гр.Троян. Той е приет за отговорен за това, че за времето от 11,30 часа до 18,00 часа на 10.01.2016 година в гр. Троян, обл. Ловешка, в гориста околност в махала „ Расташка “, при изискванията на рисков рецидив съзнателно умъртвил 59-годишната П.Г. от гр.Троян, посредством удар върху дясната слепоочна кост с ръкохватка на газов револвер марка „ ЕKOL Mod 2005 Aras Compact “, тиня. 9мм. - закононарушение по член 116, ал.1, т. 12, предл. 1-во, във вр. с член 115, във вр. с член 29, ал.1, б. „ б “ от Наказателен кодекс.

Убитата е била оповестена за общодържавно търсене, откакто на 10.01.2016 година не се върнала от постоянната си разходка в покрайнините на града, като макар дългите търсения от близки, служители на реда и планински спасители, тя не била открита. В хода на следствието е открито, че И. Ц. срещнал инцидентно Г. до момента в който се разхождал в гориста околност, където тя също била на излет и била спряла да почине на беседка в гората. Двамата траяли разходката си дружно, след което Ц. показал принуждение над нея и я умъртвил по описания нагоре метод. Убийството е разкрито към година и половина след осъществяването му, след намирането на останките на потърпевшата в гористата околност.

По искане на прокуратурата И.Ц. е с взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Присъдата е влезнала в действие, откакто е доказана от Апелативен съд – В. Търново и от Върховен касационен съд, и е приведена в осъществяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР