Шоутайм записа третия си успех в женската А група от

...
Шоутайм записа третия си успех в женската А група от
Коментари Харесай

Шоутайм постигна трета победа в женското баскетболно първенство

Шоутайм записа третия си триумф в женската " А " група от началото на сезона. В мач от 10-и кръг, изигран във Варна, баскетболистките на Кирил Петров се постановиха безапелационно над Академик (Пловдив) с 84:63.

Домакините изиграха най-силна последната четвърт и означиха 30 точки в нея, против единствено 19 за съперника. Това се оказа и изцяло задоволително, с цел да се поздравят с успеха, написа BGbasket.

За състава на Академик пък в групата за мача бяха едвам 8 състезателки, като 5 от тях записаха над 30 минути на паркета.

Двубоят сред двата състава стартира равностойно, като те си размениха два пъти водачеството. Постепенно обаче Шоутайм съумя да стигне до серия от 12:3, която му разреши да поведе с 5 точки след първите 10 минути игра.

Академик Пловдив бързо съумя да изравни в резултата, само че домакините съумяха да се изстрелят напред със 7 точки преднина. Гостите се опитваха да стопят изоставането си, като съумяха да понижат разликата си до 31:28, само че баскетболистките на Кирил Петров резервираха лидерската позиция на почивката при 35:28.

Бързо след подновяването на играта Адриана Балтанова наниза тройка, с цел да изведе тима си с 9 точки напред, само че още в идната офанзива точната пукотевица от далечно разстояние бе върната от Каролина Кирилова за 32:38. Академик Пловдив съумя да смъкна разликата и до 3 точки за следващ път, само че серия от 12:2 разреши на Шоутайм да стигне до първата двуцифрена преднина в дуела - 50:37. В края на интервала обаче гостите още веднъж стопиха изоставането си до 8 точки, само че в последните секунди Калина Георгиева означи панер за 54:44.

В заключителните 10 минути опитите на Академик Пловдив за ново тъждество постепенно започнаха да се изпаряват, а баскетболистките на Кирил Петров използваха шанса си, с цел да стигнат и до 20 точки задатък при 77:57. Нищо не се промени в последните минути от дуела, като единствено остана да се оформи крайния резултат от срещата.

Адриана Балтанова бе най-хубава за успеха на Шоутайм, като означи 17 точки. Габриела Ангелова финишира с 14, Виктория Георгиева добави 13 точки, 7 битки и 5 асистенции. По 10 вкараха Анхела Йошовска (6 борби) и Калина Георгиева (7 борби).

За Академик Пловдив Анастасия Калева бе най-резултатна с 23 точки, като оформи и дабъл-дабъл с 16 битки. Каролина Кирилова приключи 13, дабъл-дабъл също записа Мила Кръстева - 10 точки и 10 битки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР