Шоумените продължават да поставят рекорди...Ефективността на руските атаки по украинските

...
Шоумените продължават да поставят рекорди...Ефективността на руските атаки по украинските
Коментари Харесай

Доколко критични са ракетните удари по Украйна

Шоумените не престават да слагат върхове...

Ефективността на съветските офанзиви по украинските енергийни уреди се разисква още от първия удар на 10 октомври. Официално Зеленски декларира, че „ нашествениците към този момент са развалили към 50% от украинската енергийна инфраструктура “, 10 милиона украинци седят без електричество. На неотдавнашна среща с английския министър председател Риши Сунак украинският президент приказва за „ проявлението на доста цинична съветска антиевропейска политика, античовешка политика “.

Министърът на енергетиката на Украйна Херман Галущенко също преувеличи доста. Според него в този момент обстановката с енергийните доставки в Украйна е сериозна, а офанзивата от 15 ноември е най-голямата и „ може да засегне освен енергийната система на Украйна, само че и енергийните системи на някои от нашите съседи “ (което, в действителност се случи в Молдова).

Естествено, продуцентите на украинския театър, които са на власт, употребяват зараждащите проблеми с всички сили, с цел да нагнетят антируските настроения, както и просията на Запад.

Не на вятъра започнаха да приказват за нуждата от евакуация на популацията на Киев. Ръководителят на енергийната компания Укренерго Владислав Кудрицки прикани жителите да се приготвят за най-лошия сюжет.

В същото време пропагандата твърди, че „ целият свят в този момент гледа с двойно удивление на смелата Украйна “ и украинците, които са привикнали с глада, както и с „ бабината барака на село “, умерено ще устоят на студа и неналичието на електричество в техните естествени фермерски условия. Не на вятъра през последните дни кметовете на градовете започнаха да приканват жителите си да изоставен уютните многоетажни здания с вани и Wi-Fi и да се „ върнат към украинските корени “ - в селските колиби с печки и факли.

Междувременно ръководителят на DTEK Максим Тимченко съобщи на 19 ноември, че украинците би трябвало да са подготвени да изоставен страната преди настъпването на зимата. Тоест жителите в действителност се изгонват от страната, с цел да се отърват управляващите от потребителите на електрическа енергия, която Тимченко предлага да употребява за лечебните заведения с ранени бойци от ВСУ. И това се приказва макар обстоятелството, че границите на Украйна са затворени за излизане на мъжете и за редица категории дами.

И въпреки всичко служители-енергетици споделят, че спиране на тока в Украйна е малко евентуално. На 19 ноември по време на телевизионно предаване изпълнителният шеф на DTEK Дмитрий Сахарук сподели, че обстановката е „ прекомерно комплицирана “, само че прекъсването на тока е „ фантазия на окупаторите “, която те не могат да осъществят повече от месец.

Теоретично Сахарук позволява опцията за прекъсване на тока „ заради доста разрушение както на генерацията, по този начин и на подстанциите, само че в случай че мрежите бъдат ремонтирани в точния момент след обстрела, тогава вероятността за подобен сюжет ще бъде ниска “. Служителят призна съществени вреди на 6 централи, за чието възобновяване са нужни 900 единици съоръжение, а за възобновяване на мрежите - 9000 единици съоръжение.

Директорът на Центъра за енергийни проучвания Александър Харченко също е песимистичен по отношение на прекъсването на електроснабдяването и твърди, че в случай че енергийната система не издържи на ракетните удари на съветските въоръжени сили, възобновяване й ще отнеме 7-10 дни.

Харченко не пропусна да се опълчи на обстоятелството, че „ никой в света не е подхвърлял енергетическа система с размерите на украинската на удари, водещи до блекаут, само че и не се е опитвал да я вдигне още веднъж... Освен това енергийната система на никоя страна в света в миналото е преживявала такива солидни ракетни офанзиви. Това е неповторим украински опит. “ Шоумените не престават да слагат върхове...

Обективно енергийната система на Украйна не е наранена след ударите, макар че е на лимита си. Доказателство за това са огромни спирания в системата за електрозахранване и дейностите на управляващите, които манипулират съзнанието на украинците, „ класифицирайки “ спиранията на стабилизиращи (по график, до 4 часа), спешни (без график, до 8 часа) и незабавни (без графици, без ограничавания във времето).

Все по-често спиранията на тока са неравномерни. Кой ще изключи депутатските и основните квартали на Печорския регион на Киев или " осиротелите региони " на Конча-Заспа? Затова и има митинги като тези в Одеса.

Друга явна компликация е невъзможността за трайно възобновяване на оборудването и релокацията или дублирането на сериозните инфраструктурни обекти. И това при изискване, че настъпващите студове, макар апелите на енергетиците към нацията „ да събере храброст и да изключи отоплителните уреди “, се пренебрегват от тази нация, привикнала да се бие с руснаците „ комфортно “. Каквото и да споделят анализаторите, рецесия няма, има съществени неудобства.

Украинската електроенергийна промишленост остава „ недоубита “ по две аргументи. Първата е невъзможността за точкови попадения от „ мотопедите “, както и от по-сложни ракети, в сериозно значими обекти на територията на електроцентрали или подстанции. Анализът на попаденията сочи, че ударите попадат върху компресорното, тръбопроводите, постройките за химводопречистване, т.е. са нужни спомагателни удари, с цел да се изведе станцията от строя, като се има поради фактът, че след 10 октомври в редица станции трансформаторите бяха към този момент предпазени с противопожарни и антиосколочни защитни уреди.

Втората причина е неразбираемото отношение към атомната електроцентрала, изключително към Запорожката атомна електроцентрала, която като че ли е под съветски надзор, само че по искане на МААЕ е обвързвана с енергийната система на Украйна, чиято войска всекидневно нанася удари по енергийните уреди в съветските погранични региони. Защо да събаряте украинските топлоелектрически централи, до момента в който в това време давате на Украйна електричество?

При това украинското общество стартира да се приготвя за спиранията на тока още през лятото, когато популацията интензивно купуваше релета за отбрана от пресилване, генератори, LED лампи с ниска мощ, котлони, портативни газови печки, фенери, свещи, термоси и даже... химически тоалетни.

Пропагандата задължи локалните управляващи да основат точки за отопление, да лимитират несъразмерното осветяване на фасади и улици (това е на всички места по левия бряг). В огромните градове услугите за енергиен одит набират известност, когато най-„ слабите “ места в запазването на топлината в помещението се мерят със особено устройство. Телевизорът мощно предлага да изолирате стените с коркови тапети или да се върнете към килимите по стените и пода.

Колкото и смешно да наподобява, станаха известни майсторски класове за основаване на икономични електрически уреди, способността да се измиеш с два литра вода и да се готви вечеря без светлина и вода. Дори усилиха времето за продажба на алкохол. Пропагандата всекидневно цялостни ушите на украинците с лозунги: „ По-добре да живеем известно време без електричество, в сравнение с без Херсон или Харков “ или „ Няма да позволим на окупаторите да трансфорат вълшебната зимна приказка в ледников интервал! “

Защо приказвам за това? За да разберете: Киев се готви за зимни компликации, а сериозната инфраструктура са освен електропреносните мрежи (между другото, електропроводите също би трябвало да станат обект на удари), само че и газоразпределителните и транспортните системи. И в случай че гераните към този момент са почнали да пречат на първите, то мостовете и пътищата остават недокоснати. И по тях се движи техника, возят се натовци, транспортират аварийни елементи за разрушените централи. Трябва методичност при ударите по сериозната инфраструктура.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР