Шотландското правителство настоя пред Лондон да гарантира на законодателно равнище

...
Шотландското правителство настоя пред Лондон да гарантира на законодателно равнище
Коментари Харесай

Шотландия иска от Лондон да защити износа на уиски след Брекзита

Шотландското държавно управление настоя пред Лондон да подсигурява на законодателно ниво отбраната на износа на шотландско уиски след излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи ТАСС, базирайки се на организация Прес Асошиейшън.

"Уискито е артикул, чийто експорт носи на Шотландия по 4 милиарда лири (5,25 милиарда долара) годишно. Много значимо е да запазим надеждната правна отбрана в тази област, по тази причина и желаех от английското държавно управление уточнения дали въпросът ще участва в договарянията при визитата на министъра на интернационалната търговия Лиам Фокс в Съединени американски щати ", сподели шотландският министър на стопанската система Кит Браун.

Производството на уиски обезпечава работа на към 20 000 души, акцентира министърът, разяснява Българска телеграфна агенция.

Браун означи, че е неприемливо английският кабинет да преглежда търговски покупко-продажби, които заплашват полезността и репутацията на шотландските артикули. Настоявам също сегашните европейски нормативни условия да бъдат обезпечени и след Брекзита, сподели той.
Трябва да сме сигурни, че всевъзможни бъдещи съглашения ще бъдат потребни за Шотландия и няма да заплашват източниците за битие на нашите фермери и производители, добави министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР