Шотландският премиер Никола Стърджън заяви, че гражданите на Шотландия имат

...
Шотландският премиер Никола Стърджън заяви, че гражданите на Шотландия имат
Коментари Харесай

Шотландия: Имаме право на референдум за независимост от Великобритания

Шотландският министър председател Никола Стърджън съобщи, че жителите на Шотландия имат правото да проведат втори референдум за самостоятелност от Англия, когато обстановката към Brexit се обясни. Тя сподели това по време на конгреса на Шотландската национална партия (СНП) в Глазгоу.
" Шотландия би трябвало да има правото да направи своя избор, когато изискванията по Брекзит станат ясни ", сподели Стърджън.
" Сега може би не знаем по кое време ще създадем нашия избор, само че можем и сме длъжни постоянно да търсим самостоятелност ", уточни още тя.
През март тази година политикът заприказва за нуждата от осъществяване на референдум за самостоятелност на района сред есента на 2018 година и пролетта на 2019 година, т.е. преди изтеглянето на Англия от Европейския съюз. По-късно тя съумя да получи поддръжката на шотландския парламент по този въпрос.
Първият референдум за независимостта на Шотландия се организира през 2014 година Тогава 55% от жителите избраха да запазят съюза сред Единбург и Лондон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР