Шона Робисън, заместник първи министър на Шотландия, предупреди, че най-лошите

...
Шона Робисън, заместник първи министър на Шотландия, предупреди, че най-лошите
Коментари Харесай

Буря Бабет: Жена загина, след като беше пометена в река сред „безпрецедентни валежи“ в Шотландия

Шона Робисън, заместител първи министър на Шотландия, предизвести, че най-лошите последствия от бурята занапред предстоят.

Полицията заяви, че 57-годишна жена е умряла, откакто е била отнесена във водата на Лий, река в източната част на Ангъс.

Длъжностни лица също предизвестиха, че река Южен Еск, която минава през град Брехин, може да е на път да пробие отбраната против наводнения.

Последната стихия Бабет:

Река надвишава мост в Шотландия

„ Сериозен риск за живота “

Съвет на Ангъс споделят, че реката може скоро да доближи „ невиждани “ равнища.

„ Последното моделиране е, че речните равнища могат да доближат невижданите 5 метра над естествените равнища “, сподели съветът.

„ The Защитата против наводнения в Бречин е проектирана да се оправя с равнища на реката от 3,8 метра.

„ Това значи, че има сериозен риск за живота от несъразмерни наводнения. “

Изображение: Паднало дърво в Бречин

По-рано управляващите разпоредиха евакуацията на 400 домове в и към град Бречин.

Пожарни екипи и бреговата защита са включени в напъните за евакуация.

Почивните центрове са били основани в Brechin, Montrose и Forfar.

Четири предизвестия за тежки наводнения са в действие по продължение на South Esk и North Esk - за Brechin, Marykirk, Logie Mill и Craigo, и Finavon и Tannadice.

Шотландската организация за запазване на околната среда (SEPA) е издала 12 предизвестия за наводнения и 16 предизвестия за наводнения.

Прочетете повече от Sky News:
Девет британци починаха при нахлуване на Хамас
Буря Бабет принуждава евакуации в зоната на алена паника

Около 18 500 домове в Шотландия са били наранени от спирания на електрозахранването, съгласно шотландската и южна електрическа мрежа (SSEN).

Има и разстройства заради пътешестване, в това число по влаковите линии, където редица услуги бяха анулирани, до момента в който полетите до и от летище Абърдийн бяха анулирани заради бурята.

Редица атракции в Абърдийншър бяха принудени да близо, в това число територията на кралската резиденция, замъка Балморал.

Погребенията в Абърдийншър също са отсрочени най-малко за идната седмица, оповестиха от съвета.

Появиха се и видеоклипове на големи талази удрят пристанище Стоунхейвън в Абърдийншър.

„ Защитата на обществеността е наш приоритет “

След съвещание на стаята за резистентност на шотландското държавно управление (SGoRR) в четвъртък вечерта, заместител първият министър Шона Робисън сподели: „ Защитата на обществеността е наш непосреден приоритет и ние координираме национални старания, с цел да подсигуряваме, че хората са в сигурност. “

Изображение: Вълни, следени да се разрушават в пристанището Стоунхейвън в Абърдийншър Изображение: Вълни, следени да се разрушават в пристанището Стоунхейвън в Абърдийншир

Г-жа Робисън добави: „ Червеното предизвестие е разширено, с цел да обхване и други елементи на Шотландия и чакаме метеорологичните условия да се влошат съществено през нощта.

„ Нашето обръщение е ясно – в случай че живеете в обхванатите региони заради аленото предизвестие, апелирам, останете у дома и не пътувайте, в случай че не бъдете посъветвани да се преместите в почивен център.

„ С предизвестията за времето в действие за по-голямата част от страната бих призовал всички да бъдат бдителни и да бъдете извънредно деликатни. "

Необичайната природа на бурята Бабет

Метеорологическата работа удължава аленото предизвестие

В четвъртък метеорологичната работа разшири предизвестието си за алено време от Абърдийншър и Ангъс в източна Шотландия до обхване региона на север от Пърт и Абърфелди в четвъртък.

Бурята може да докара до 220 mm дъжд в някои региони на източна Шотландия, количество, близо до най-високото общо количество за 24 часа за „ валежен ден “, демонстрират данни на Метеорологичната работа.

Очаква се бурята да бушува през нощта и през уикенда, като кехлибарените предизвестия за вятър и дъжд са издадени за елементи от Северна Англия, Мидландс и Северен Уелс от обяд в петък до 6 сутринта в събота.

Изображение: Метеорологичните предизвестия за времето за петък, 20 октомври

Но кехлибарените предизвестия към момента усилват вероятността от пострадвания и заплаха за живота, спирания на тока и вреди на здания и наводнения.

< p> Жълто предизвестие за Северна Ирландия също е в действие от 3 сутринта в петък до 9 сутринта в събота.

Допълнително жълто предизвестие за дъжд, обхващащо северната и източната част на Англия и северен Уелс, също е в действие от среднощ на Четвъртък до 6 сутринта в събота.

Бурята Бабет удари Ирландия в сряда, откакто нахлу от Атлантическия океан, носейки със себе си значителни превалявания и причинявайки обширни наводнения в елементи от страната.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР