Шолц бе категоричен, че ще продължат с военнотехническата помощ за

...
Шолц бе категоричен, че ще продължат с военнотехническата помощ за
Коментари Харесай

Западните лидери отправиха сериозно предупреждение към Русия

Шолц бе безапелационен, че ще продължат с военнотехническата помощ за Киев
Западните водачи насочиха съществено предизвестие към Русия.

Те я предизвестиха да не прави опити за анексиране на украински територии и препотвърдиха поддръжката си за Киев, който близо седем месеца е изправен против съветската инвазия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Френският президент Еманюел Макрон прикани да не се демонстрира „ никаква уязвимост, никакъв дух на компромис “ по отношение на Русия и за следващ път насочи апел към Москва „ да спре военните дейности, да изтегли войските си от цялата украинска територия и да избере дипломацията, с цел да се построи още веднъж мир “.



Германският канцлер Олаф Шолц съобщи: „ Ние осъждаме дейностите на Русия и няма да признаем в никакъв случай каквито и да било опити за смяна на статута на някоя част от Украйна “.
Той осъди непредизвиканата експанзия на Русия против Украйна и даде обещание глобите против Москва да продължат.

Шолц бе безапелационен, че Киев ще получи още военнотехническа помощ, в това число системи за противовъздушна защита.
След като проруската администрация в окупираните украински територии разгласи, че има желание да организира референдум за присъединение към Русия, по сходство на Кримския полуостров през 2014 година, немският канцлер твърдо съобщи, че „ никакъв бутафорен референдум и други опити за смяна на статута на части от украинската територия няма да бъдат приети “.

Премиерът на Англия Борис Джонсън изрази опасения, че Путин „ желае да направи с цяла Украйна това, което направи с Крим “.
Източник: vesti.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР