Шоколадовото суфле винаги ще бъде класика сред десертите, но днес

...
Шоколадовото суфле винаги ще бъде класика сред десертите, но днес
Коментари Харесай

Кулинарен уикенд: Суфле с мед и лимон

Шоколадовото суфле постоянно ще бъде класика измежду десертите, само че през днешния ден ви предлагаме една по-нетрадиционна рецепта.

Ако желаете да разнообразите репертоара или да впечатлите някой специфичен, това е десертът, който ви би трябвало за мотива – суфле с мед и с мирис на лимон. Рецептата носи подписа на гръцката кухня, само че употребява френска техника, по тази причина и крайният резултат е още по-специален.

За да го приготвите, ще ви трябват:

100 грама мед

100 грама брашно

кората от лимон и половина

300 мл топло мляко

4 супени лъжици захар

4 яйца

120 грама краве масло

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Намазнете шест формички за суфле, рамекин. Отделете белтъците и жълтъците от яйцата и разбийте белтъците на сняг. Разбъркайте меда и захарта в топлото мляко и прибавете лимоновата кора. Разтопете маслото на ниска температура и постепенно към него прибавете брашното. Бъркайте непрекъснато и прибавете млечната примес. Разбъркайте добре, а по-късно махнете от котлона, с цел да добавите жълтъците един по един, като още веднъж бъркате непрекъснато. Оставете сместа да изстине малко и по-късно деликатно я изсипете при белтъците. На този стадий е значимо да не бъркате нападателно, а единствено леко да загребвате от белтъците с шпатула по ръбовете на съда, до момента в който изсипвате течността, с цел да получите най-после пухкава примес. Разпределете я в рамекините и печете на 190 градуса за 25-30 минути. Не отваряйте фурната, до момента в който не са подготвени. Сервирайте към момента топли с малко пудра захар от горната страна по избор.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР