Шоколадът е с висока концентрация на протеини и линолови киселини,

...
Шоколадът е с висока концентрация на протеини и линолови киселини,
Коментари Харесай

Полезните свойства на шоколада за кожата

Шоколадът е с висока централизация на протеини и линолови киселини, които добре хидратират кожата. Какаото, от който е изработен е богато на вторични растителни субстанции и полифеноли. Шоколадът съставлява доста добър артикул против стареене, осигуряващ на кожата колаген и еластин, сполучливо борещи се с бръчките и предотвратяващи появяването им. Това негово преимущество се дължи на полифенолите, съдържащи се с него, които имат антиоксидантни свойства.

Шоколадът оказва помощ също за ексфолиране на мъртвите кафези и подтиква тяхното възобновяване. Какаото е богато на витамини като – B1, B2, провитамин А, минерали и микроелементи като – калций, магнезий, калий, натрий и желязо, които въздействат за по-здрава кожа. В състава му влизат още какаово масло и масло от ший, които я подхранват и омекотяват. Шоколадът сполучливо се ползва върху кожа, потърпевша от слънчево изгаряне, усъвършенства нейното положение и я поддържа добре хидратирана.

Третирана с какаово масло, кожата ни става блестяща и сияйна. Освен това, шоколадът почиства и тонизира в дълбочина, като при постоянно потребление, оказва помощ на пигментните петна да изчезнат и изглажда фините бръчици. Доказано средство за битка със напрежението е надълбоко релаксиращия масаж с шоколад. Помага при изтощеност, безсилие, психическо напрежение и положения на тревога.

Използваният за масаж шоколад, би трябвало да е с най-малко 80% наличие на черен подобен. За да бъде ефикасен масажът и шоколадът да може да попие добре в кожата, е добре преди този момент тя да бъде почистена с пилинг. При тази процедура се отстраняват непотребните и мъртви кафези. Шоколадът би трябвало да се нагрее до 35 градуса, като се нанася върху гърба, ръцете и краката с леки масажни придвижвания. След неговото нанасяне, би трябвало да се остави да работи и престои върху кожата към 15 минути. След това, шоколадът се отстранява благодарение на влажни топли кърпи.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР