Шокиращи разкрития, след като македонската полиция претърси офисите на фирмата,

...
Шокиращи разкрития, след като македонската полиция претърси офисите на фирмата,
Коментари Харесай

Зловещо: Автобусът-ковчег е бил с фалшив лиценз

Шокиращи разкрития, откакто македонската полиция претърси офисите на компанията, чийто рейс погуби 45 живота на автомагистрала " Струма ".

Министърът на превоза и известията на районен съд Македония Благой Бочварски сподели на конференция през днешния ден следобяд, че изгорелият рейс с регистрационни номера СK0284 БA, взел участие в злополуката в България, не е докладван от притежателя в единствената електронна база данни на министерството. За рейса няма удостоверение за лиценз, а за транспорт на пасажери е употребило невалидно уверение, което се отнася за различен рейс.

По думите на Бочварски превозвачът " Беса Транс " е имал два лиценза за употреба: лиценз за транспорт на пасажери в интернационален трафик с номер 00701, за който е взето решение за лишаване заради корист и лиценз за постоянен транспорт на пасажери вътре нв страната с номер 8528, който е изминал през октомври 2021 година, т.е. е недействителен.

Тези лицензи, акцентира Бочварски, се отнасят за юридическо лице " Беса транс БТБ " като компания, а не за транспортни средства.

„ По отношение на притежаването на лицензи за рейсове за транспорт на пасажери в интернационален трафик, превозвачът „ Беса Транс БТБ” разполагаше с извлечения от лицензи за четири рейса “, сподели Бочварски. Съгласно Закона за автомобилните транспорти, чл.11, ал.1, изясни министърът, превозвачът може да стартира транспорт на пасажери във вътрешния и интернационалния авто трафик след приемане на лиценз за сдружението и уверение за лиценз за МПС.

„ Превозвачът нито е отчел, нито е изискал от министерството на превоза и известията лиценз за изгорелия рейс и по тази причина не е регистриран в единната база данни. Друго нещо, което е доста значимо и с което се спекулира в обществото, е методът, по който превозвачът „ Беса Транс БТБ “ минал границата. Свидетелството за лиценз с номер 22679, което попада в електронната система на Митническата администрация и е употребявано за опожарения рейс, напускащ страната, е удостоверение за лиценз на друго транспортно средство с други регистрационни номера, също благосъстоятелност на превозвача „ Беса Транс БТБ “, “ акцентира Бочварски.

Това, добави той, ясно демонстрира, че превозвачът е злоупотребявал с бумаги на друго МПС, а по различен мотив е посочил лиценза на компанията и по този метод умишлено е нарушил наредбите на Закона за автомобилните транспорти.

„ Затова към този момент информирахме, че Министерството на превоза и известията е лишило лиценза за употреба на превозвача " Беса Транс БТБ ", “ сподели Бочварски.

По искане на прокуратурата Министерството на превоза към този момент е показало цялостната документи за превозвача " Беса Транс БТБ " и в идващия интервал ще работи съгласно настояванията и потребностите на прокуратурата.

„ По отношение на компетенциите на министерството към този момент загатнах, че действахме по Закона за автомобилните транспорти и взехме решение за лишаване на лиценза за работа и неспособност за осъществяване на активност. Превозвачът има право да апелира, само че обжалването не отсрочва решението, което значи, че той има задължението да подава лиценза и извлеченията от лиценза назад в министерството “, взема решение Бочварски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР