Шокиращ репортаж на разследващата журналистка на Nova Вероника Димитрова показа

...
Шокиращ репортаж на разследващата журналистка на Nova Вероника Димитрова показа
Коментари Харесай

Шокиращ репортаж разкри: строители рекетират възрастни хора

Шокиращ репортаж на проверяващата журналистка на Nova Вероника Димитрова сподели скица, в която съмнителни строители забогатяват посредством изнудване на беззащитни хора.

Строителната бригада се подвизава във варненския град Игнатиево. Схемата е следната: пускат се навсякъде  разгласи за ремонт на покриви. Когато получат поръчка, бригадата отива и най-често стартира да скапва към този момент съществуващия покрив на клиента.

След което стартират да желаят още пари над контрактуваните, с цел да бъде завършен ремонтът. Ако клиентът се възпротиви, идват мускулести мъже с джип, които да го респектират. 

Една от пострадалите е Татяна Янчева от варненското село Генерал Кантарджиево. Жената е трудноподвижна, а със строителите от Игнатиево се свързал нейният наследник Тодор, който видял публикация, залепена на кофа за боклук.

След което идва бригадата на Георги Жеков. Договарят се ремонтът да стартира незабавно,  като цената ще бъде към 18 хиляди лв..

Още на идващия ден обаче, посред дъждовния сезон през юни, майсторите преднамерено оставят къщата без керемиди. В къщата е единствено неподвижната Татяна, която няма по какъв начин да види какво прави бригадата.

„ Съседите пристигнаха и ми споделиха: „ Ти знаеш ли какво ти вършат ремонтниците? Те смъкват циглите и разпокриват цялата къща “, споделя дамата пред камерата на Nova.

Вечерта синът й се прибира и вижда оголената къща. Тук се намесват майсторите, които споделят, че с цел да покрият къщата, ще би трябвало да получат не контрактуваните 18 хиляди лв., а 42 хиляди.

Тодор Янчев няма от кое място да вземе такава сума, само че въпреки всичко дава всичките си налични пари (17 хиляди), единствено и единствено да не вали в стаите на къщата. Но строителите не се задоволяват с тази сума и стартират да желаят още, като редят и закани съгласно думите на Тодор Янчев.

Казали му, че работят със запалими материали и че къщата може да изгори.

„ Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш, и си остаряла “, споделя какво са й споделили майката Татяна.

В репортажа бяха показани и първокласните домове и коли на строителите, като незабавно се вижда високият им стандарт на живот.

Срещу бригадата е подаден сигнал в прокуратурата и се водят каузи. Ръководните лица на бригадата са остарели познайници на полицията.

Водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев беше шокиран от бездействието на страната и прикани персонално основният прокурор Борислав Сарафов да се намеси в тази ситуация.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР