Шофьорските изпити да не се провеждат вече от служители на

...
Шофьорските изпити да не се провеждат вече от служители на
Коментари Харесай

Идея: Шофьорските изпити да не се провеждат вече от служители на ДАИ


Шофьорските изпити да не се организират към този момент от чиновници на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " (ДАИ), а от външни лица, които имат контракт за услуга с ведомството. Идеята към този момент се разисква в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.
От ведомството обмислят опцията изпитващите да получават по 20 лв. на изпит по кормуване. Все още обаче не е решено дали смяната ще се осъществя на процедура, защото мненията в районните дирекции са извънредно противоположни, а и е обвързвана със законодателни промени. От една страна изпитващите в огромните градове като София, Пловдив и Варна ще си подсигуряват доста добра опция да печелят от работата си. През летните месеци те са затрупани с работа и дневно им се падат по 8-10 претенденти за практическа инспекция. Ако бъде признат новият модел на работа и те изоставен Изпълнителната организация, то в топлите месеци е напълно реалистично да прибират по 3000-4000 лв. на месец. Не по този начин ще наподобяват обаче нещата през зимата, когато съвсем няма курсисти, оповестява OFFNews.
В по-малките регионални градове казусът е още по-сериозен. Там кандидат-шофьорите са по-малко през цялата година и не е ясно дали въобще ще има искащи да сключат контракт за услуга като изпитващи. Плащането на база "свършена работа " крие и различен проблем, а точно по какъв начин да се разпределят курсистите сред хората, които ще имат право да изпитват. Някои от чиновниците на настоящето ДАИ се тормозят, че работа ще има единствено за тези техни сътрудници, които "се регистрират на шефовете във ведомството в пликче ", а честните фрагменти ще стоят без работа. Допълнителното заплащане от 20 лв. за изпитващите ще би трябвало да бъде платено от кандидат-шофьорите, което пък ще оскъпи в допълнение образованието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР