Шофьорски книжки без явяване на изпити предлага страница в социалните

...
Шофьорски книжки без явяване на изпити предлага страница в социалните
Коментари Харесай

Предлагат за 1500 лв. шофьорска книжка без изпит

Шофьорски книжки без явяване на изпити предлага страница в обществените мрежи. Цената на услугата за категория „ В “ е 1500 лв.. Уверението е, че против тази сума ще бъде получен изцяло действителен и безупречен документ. Според експерти обаче, най-вероятно става дума за лъжлива скица, която цели бърза облага, съобщи Българска национална телевизия.

Шофьорски книжки без потребност от листовки и кормуване за няколко категории предлага фейсбук страницата. Интерес има – десетки са въпросите за цена. Тя става ясна след питане през мобилно приложение на посочен от създателя телефонен номер. Цената е 1500 лева и върви с дълго пояснение, което откакто бъде прочетено, създателят изтрива.

Обещанието е, че срокът на годност е 10 години, като по-късно документът може да бъде възобновен на гишетата на Пътна полиция, които няма да имат капка подозрение, защото всичко е изрядно. Търговецът дава обещание да изпрати фотография на готовия документ, а по-късно и банкова сметка за възнаграждение на услугата.

Според експерти обаче става дума за машинация, като това излиза наяве още на изречението, че книжките се издават от автошколи.

„ Ние нямаме достъп до осведомителните системи. Има си специфичен протокол, който от Автомобилна администрация по време на изпита, а след това отива в Пътна полиция. Абсолютна машинация, както са телефонните измами, по този начин и тук “, сподели пред националната телевизия Йонко Иванов – ръководител на Съюза на преподавателите по автомото подготовка.

Ако се допусне, че въпреки всичко зад обявата стои механизъм за издаване на подправена шофьорска брошура, то хората, които самоуверено разгласяват разгласи и насочат запитвания не би трябвало да не помнят, че и в тази ситуация с подправените шофьорски книжки важи предизвестието:, че пазаруването и продаването е закононарушение. Наказва се със затвор.

„ Всеки лидер, който си разреши да употребява такова неистинско удостоверение за ръководство на МПС, го грози наказване отнемане от независимост до 8 години, Всеки, който изготви подобен документ за да го продаде и получи полза го грози отнемане от независимост до 10 години “, разяснява юристът Виталий Чаушев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР