Шофьорите са принудени да избират алтернативни маршрути, което натоварва движението

...
Шофьорите са принудени да избират алтернативни маршрути, което натоварва движението
Коментари Харесай

В разгара на лятото Варна посреща туристи с натоварен трафик и задръствания заради улични ремонти

Шофьорите са принудени да избират различни направления, което натоварва придвижването и в други елементи на града.

Чести тапи се образуват в регионите на ул. “Прилеп ” и Околовръстния път, част от които са затворени към този момент месеци поради построяването на ВиК инфраструктура. Ремонти има и в кв. “Виница ”.

" Целият трафик е пренасочен по пътя за “Златни пясъци ” и естествено натоварването е много по-голямо и се получават и тапи ", съобщи Христо Иванов, заместник-кмет на Варна.

На крайезерния път тапи има всеки ден, изключително на метода към Аспарухов мост. А това е най-пряката връзка сред Северното и Южното Черноморие.

Една от концепциите на Община Варна за разтоварването на тежкия трафик е построяването на различно трасе на крайезерния път. Трасето ще минава над железопътните линии и ще води автомобилния трафик към северния пътен възел на Аспаруховия мост.

" Това е една доста добра опция за директна връзка сред автомагистрала “Хемус ” с Южна промишлена зона, Аспарухов мост и автомагистрала “Черно море ”, включва и всички пристанища и бизнес зони, които работят в Южна промишлена зона ", съобщи Христо Иванов, заместник-кмет на Варна.

От Община Варна чакат Министерство на превоза да им даде идейния план за построяването на Интермодалния терминал, с цел да изчислят цената на плана и периодите за реализацията му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР