Шофьорите, на които им предстои пътуване на 14 декември в

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване на 14 декември в
Коментари Харесай

АПИ предупреди за опасни поледици в Северозападна България

Шофьорите, на които им следва пътешестване на 14 декември в Северозападна България, би трябвало да потеглят с коли, готови за зимни условия, предлагат от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Очаква се намаляване на температурите и превалявания от дъжд, с които се усилват предпоставките за поледици. В планинските региони ще вали сняг и се чака формиране на нова снежна завивка до 10 см. За 14 декември метеоролозите са определили жълт сигнален код за рисково време в шест области - Видин, Монтана, Враца, Перник, София - град и Софийска област.

От АПИ приканват водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, допълват от пътната организация.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Над 110 снегопочистващи машини са направили обработки в София тази нощ, сочи информация на уеб страницата на Столичната община. Зимната конюнктура на територията на София се следи. Обходи на терен правят и екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР